Qlik Community

QlikView App Development

Discussion Board for collaboration related to QlikView App Development.

Highlighted
Not applicable

Macro wont activate on app opening

hi guys

i have a macro that change the selection color but it only active when i run it from ctrl+m

Screenshot_14.png

but i need to run it each time the app is opened

so i made a trigger that would run it "onopen"

Screenshot_15.png

but it doesn't seem to work like in the picture i tried to call it using name+() or just name

but it doesn't seem to work

any help would be appreciated

12 Replies
Not applicable

Re: Macro wont activate on app opening

Re: Macro wont activate on app opening

Where do you open your "app"? In QV Desktop or in an AccessPoint client?

Not applicable

Re: Macro wont activate on app opening

i tried on both

Re: Macro wont activate on app opening

Macros that try to manipulate the UI won't work in the Ajax Client.

Re: Macro wont activate on app opening

Hi Ahmed,

Could you remove the round brackets in the trigger and try?

Capture.PNG

Not applicable

Re: Macro wont activate on app opening

already tried also and nothing happens

Re: Macro wont activate on app opening

Below attached file is working fine in my QlikView version 12.

Not applicable

Re: Macro wont activate on app opening

Thanks Tamil i put your Msgbox code inside my Sub and it actually runs but that it the rest of the code doesn't work
maybe it's just as @Peter  said above "Macros that try to manipulate the UI won't work in the Ajax Client."


Screenshot_18.png

Not applicable

Re: Macro wont activate on app opening

so is there away to work around it