Qlik Community

QlikView App Development

Discussion Board for collaboration related to QlikView App Development.

Highlighted
Partner
Partner

QlikView Management Service Not Running

Hello,

I installed SMB QV Server with the option to use the QV Web Server.  The QV Management Service will not run.   Every time I try to start the service, it would stop within 3 seconds.  All other services are running except for the Distribution Service due to the fact that Publisher is not being used.  I created a new user specifically for QV Server and it is in the QlikView Administrator group. 

See attached screen shots. 

Thank you in advance for any help on this.

1 Solution

Accepted Solutions
Not applicable

Re: QlikView Management Service Not Running

Hi Alec Smith,

I had the same problem, but I solved only applying the upgrade of .net framework, my server had the framework 4.0 and I updated to framework 4.2.5.

Please let me know if you can solve this problem.

Regards!

9 Replies
Partner
Partner

Re: QlikView Management Service Not Running

HI,

Make sure all the services are running under same credential.

Can you please share the screenshot of services info.

Regards,

Nirav Bhimani

Not applicable

Re: QlikView Management Service Not Running

Partner
Partner

Re: QlikView Management Service Not Running

Hi Nirav,

Attached are the screen shots of the services, users and groups.

Thank you,

[cid:FEDECFAB-2D6B-4C3F-8F2E-EBAAB421997B@home][cid:EC2D23F6-CF5A-4D33-9758-9D9761C77A58@home]

SunilChauhan
Esteemed Contributor

Re: QlikView Management Service Not Running

you can stop all services and then start one by one

or

go task manager ->select service -> end task

and again start service

hope this helps

Partner
Partner

Re: QlikView Management Service Not Running

All,

Running the command “lodctr /R to rebuild the performance counters in .NET from the cmd prompt as administrator resolved the problem.

Thank you all for your help!!!

Partner
Partner

Re: QlikView Management Service Not Running

Hello again,

I thought the issue was resolved using a cmd prompt command lodctr /R.  However, when I reboot the server the problem occurs again.  The user account I am using is a local admin and it is in the QlikView Administrator Group. Below are the event log messages of the error.

I'm not sure at this point what is causing this issue.

Source: .NET Runtime

Application: QVManagementService.exe

Framework Version: v4.0.30319

Description: The process was terminated due to an unhandled exception.

Exception Info: System.InvalidOperationException

Stack:

   at QMS.MainLoop.Run(System.Object)

   at System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object, Boolean)

   at System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object)

   at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart(System.Object)

Source: Application Error

Faulting application name: QVManagementService.exe, version: 11.20.12347.0, time stamp: 0x53480302

Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 6.1.7600.17206, time stamp: 0x50e669a2

Exception code: 0xe0434352

Fault offset: 0x000000000000ac3d

Faulting process id: 0x3ec

Faulting application start time: 0x01cf7206f5ce9a09

Faulting application path: C:\Program Files\QlikView\Management Service\QVManagementService.exe

Faulting module path: C:\Windows\system32\KERNELBASE.dll

Report Id: 3546d38d-ddfa-11e3-99ef-9cb6541307b5

Support
Support

Re: QlikView Management Service Not Running

Use delayed start for the services. Make sure you have the ports open and no antivirus. Make sure you have .net 4.0 installed.

Not applicable

Re: QlikView Management Service Not Running

Hi Alec Smith,

I had the same problem, but I solved only applying the upgrade of .net framework, my server had the framework 4.0 and I updated to framework 4.2.5.

Please let me know if you can solve this problem.

Regards!

yuvarajelangovan
New Contributor

Re: QlikView Management Service Not Running

Hi there,

 

I am trying to install qlikview management server on windows 2016 . As a prerequsite i have installed dotnet 4.7.2

During installation it doesnt thrown any error. but the its not getting displayed in the service neither i coundt see the any folders that got created after installation. 

 

Could you guys let me know if you know any?