Qlik Community

QlikView App Development

Discussion Board for collaboration related to QlikView App Development.

Highlighted
siddharth_kulka
Contributor II

conditional show issue

This is an interesting one for 9.0!

I have a conditional show statement in one of the list box layouts (v_dropdown='National'), based on an input box selections(national, area, region)

If I select region, the list box is hidden(as expected), but if go back to national, it never comes back. The interesting thing is that the show mode for the same list box is NORMAL when i check object properties. I checked the layers, and every possible thing that i could. I also tested the variable value in a text box and there was no issue with that either

How can an object not appear in Front end when the SHOW MODE is NORMAL for that object? Also, this problem is NOT encountered for other objects like straight tables with the SAME LAYOUT CONDITION[:@]

Any clue?

Thanks,

Siddharth

1 Solution

Accepted Solutions
siddharth_kulka
Contributor II

conditional show issue

I am using 9.0 SR3. I checked the same in 8.5 and didnot notice the issue. Attached is the same qvw. Check the sheet properties for List Box Forest_Brand_Desc. It shows as normal, but doesnot get displayed for any of the input box selections.

Here are answers to your questions:

what version of qv9 you have?

Ans 9.0 SR3

what are the constraints and method of selecting the values in the input box?

Ans: Listed values in a drop down without constraints

does it happen also if you change the variable value from the variable overview dialog?

Ans Yes

does it happen on any list box? or just this specific one?

Ans Yes

I feel, its a 9.0 SR3 issue(bug). Please check if you get a chance.

Thanks,

Siddharth

15 Replies
wizardo
Contributor III

conditional show issue

hmm

what version of qv9 you have?

i tried it on ver 9sp3

and what you describe didnt happen to me

not on a listbox and not on any other object type

what are the constraints and method of selecting the values in the input box?

does it happen also if you change the variable value from the variable overview dialog?

does it happen on any list box? or just this specific one?

can you put this on a document and upload it ?

Mansyno

siddharth_kulka
Contributor II

conditional show issue

I am using 9.0 SR3. I checked the same in 8.5 and didnot notice the issue. Attached is the same qvw. Check the sheet properties for List Box Forest_Brand_Desc. It shows as normal, but doesnot get displayed for any of the input box selections.

Here are answers to your questions:

what version of qv9 you have?

Ans 9.0 SR3

what are the constraints and method of selecting the values in the input box?

Ans: Listed values in a drop down without constraints

does it happen also if you change the variable value from the variable overview dialog?

Ans Yes

does it happen on any list box? or just this specific one?

Ans Yes

I feel, its a 9.0 SR3 issue(bug). Please check if you get a chance.

Thanks,

Siddharth

MVP
MVP

conditional show issue

I suspect you're right about it being a 9.0 SR3 bug. It's working correctly for me in 9.0 SR5.

pkelly
Valued Contributor

conditional show issue

I have also experienced this problem.

I found that if you change the layer to custom 99, the bx will re-appear.

We have just moved to SR5 and as yet I haven't seen this happen - might be worthwile upgrading?

siddharth_kulka
Contributor II

conditional show issue

Paul,

I changed the custom layer to 99, but the issue still exists.

Thanks everyone!

Not applicable

conditional show issue

Yes, it looks like a bug. I have come across several instances of this. As suggested above, upgrading to a later SR should solve the problem.

wizardo
Contributor III

conditional show issue

i tried it on sr3 and i found out tjhat eac htime i changed the layer number (EG from 99 to 98) the listbox reappeared but disappeared again after i changed the variable value

changing the layer number again and it appeared and so fort and so on

seems like a bug indeed

Not applicable

conditional show issue

I've just upgraded to SR5 and the problem is fixed. Definitely a bug.

Not applicable

conditional show issue

Wow! I think I spoke too soon!

Now it appears that the Error Message I specified doesn't work. I have the following Calculation Condition.

=

GETSELECTEDCOUNT([Check-in Year])=1





The error displayed is: "Too Few Dimensions" which doesn't appear in the list of error messages to override. Even when I change the default error message it makes no difference.

Looks like another bug!