Qlik Community

QlikView Connectors

shemeelb
New Contributor II

Multiple Question mark in list box

Hi,

I am getting multiple question marks in a list box. Where I am supposed to get only one even if I have '?' as a value in the source data.

Question mark.JPG

my Source is SAP BW. As I am getting '?' in the data this affects all my charts where I am using this particular Field

Does anyone have any idea why this happens?

Thanks

Shemeel

Tags (2)
1 Solution

Accepted Solutions
MVP
MVP

Re: Multiple Question mark in list box

John

Good explanation!

I could just as easily have also added Text() to the second table to solve the problem. This is in fact what I landed up doing eventually.

Jonathan

Logic will get you from a to b. Imagination will take you everywhere. - A Einstein
5 Replies
MVP
MVP

Re: Multiple Question mark in list box

Shemeel

I encountered a similar issue today. The problem was that the field was a key field, loaded in one table as:

LOAD

...

Text(ISC) AS ISC_Code,

...

and in the other table as

LOAD

...

ISCCode AS ISC_Code

...

Removing the Text wrapper in the first eliminated the problem.

The interesting thing about those question marks - you could select the value "hidden" by the question mark by clicking on it and each question mark corresponded to a different "hidden" value.

Hope this helps

Jonathan

Logic will get you from a to b. Imagination will take you everywhere. - A Einstein
MVP
MVP

Re: Multiple Question mark in list box

I've seen similar if I do a load like this:

LOAD fieldvalue('SomeField',recno()) as SomeField
AUTOGENERATE fieldvaluecount('SomeField');

It seems in this case that QlikView isn't sure what sort of formatting to apply by default, and ends up applying NO formatting sometimes, resulting in the question marks.  Or maybe it's applying different formatting in different tables.  In this case, explicitly telling it a format was the solution, kind of the opposite of Jonathan's case.  In both cases, though, the problem seems to be confusion in the product about what format to use.

MVP
MVP

Re: Multiple Question mark in list box

John

Good explanation!

I could just as easily have also added Text() to the second table to solve the problem. This is in fact what I landed up doing eventually.

Jonathan

Logic will get you from a to b. Imagination will take you everywhere. - A Einstein
Not applicable

Re: Multiple Question mark in list box

Hi All ,

     I am also facing the same problem in my List Box  . When i open the same Fields individually by commenting other tables i am getting the Fine data with  " no Question mark "  . But when i combine all those tables into one ,i find the Question mark in one of my Key field in list box and in preview . I have not used anything like ' Text '  as was there before and it was normal.

Please suggest me what was the problem and what can be done to filter them ?

shemeelb
New Contributor II

Re: Multiple Question mark in list box

I added text() on both the tables for the field and the issue is resolved

Community Browser