Qlik Community

QlikView Creating Analytics

Discussion Board for collaboration related to Creating Analytics for QlikView.

Highlighted
Not applicable

General script error in join

Hi!

     I hope for your help. My script fails during reload in desktop, but on server it works fine.

     General script error appears when I try to join two my tables. Separately (without join) tables load fine. Below is the part of log

'Audit':

6/3/2013 2:14:51 PM: 0018  Load *

6/3/2013 2:14:51 PM: 0019  SQL

6/3/2013 2:14:51 PM: 0020  SELECT

6/3/2013 2:14:51 PM: 0021        [Type] as 'id Результата операции'

6/3/2013 2:14:51 PM: 0022        ,[Action] as 'Действие',

6/3/2013 2:14:51 PM: 0023        [UserId]

6/3/2013 2:14:51 PM: 0024        ,[AdditionDate] as 'Дата подключения 1'

6/3/2013 2:14:51 PM: 0025        ,[DeviceType] as Устройство

6/3/2013 2:14:51 PM: 0026    FROM [DevicelockDB].[dbo].[DLAuditLog]

6/3/2013 2:14:51 PM: 0027    Where [Action] not like '%set%' and [DeviceType] <> 'Service'

6/3/2013 2:14:54 PM:                 5 fields found: id Результата операции, Действие, UserId, Дата подключения 1, Устройство, 176,892 lines fetched

6/3/2013 2:15:07 PM: 0031  Users:

6/3/2013 2:15:07 PM: 0032  Load

6/3/2013 2:15:07 PM: 0033  [UserId],

6/3/2013 2:15:07 PM: 0034 

6/3/2013 2:15:07 PM: 0035  UserName

6/3/2013 2:15:07 PM: 0036  SQL

6/3/2013 2:15:07 PM: 0037  SELECT

6/3/2013 2:15:07 PM: 0038        [UserId]

6/3/2013 2:15:07 PM: 0039        ,[UserName]

6/3/2013 2:15:07 PM: 0040    FROM [DevicelockDB].[dbo].[DLUsers]

6/3/2013 2:15:08 PM:                 2 fields found: UserId, UserName, 106 lines fetched

6/3/2013 2:15:09 PM: 0042  Left join (Users)

6/3/2013 2:15:09 PM: 0043  Load * Resident Audit

6/3/2013 2:15:09 PM:                 5 fields found: id Результата операции, Действие, UserId, Дата подключения 1, Устройство, 176,892 lines fetched

6/3/2013 2:15:09 PM:       Joining/Keeping

6/3/2013 2:15:09 PM:       General Script Error

6/3/2013 2:15:09 PM:       Execution Failed

6/3/2013 2:15:09 PM:      Execution finished.

What is wrong here?

Waiting for your help, thanks

6 Replies

Re: General script error in join

Probably problem is related to connection (ODBC) driver; check driver version on server and on your Computer

Hope it helps

MVP
MVP

Re: General script error in join

Hi

Can't be sure from the log, but it looks like the [UserId] field the load for Audit is missing a comma.

I suggest that you load the relevat portion of the script as well.

Regards

Jonathan

Logic will get you from a to b. Imagination will take you everywhere. - A Einstein
sushil353
Honored Contributor II

Re: General script error in join

Check this part of USERS table:

6/3/2013 2:15:07 PM: 0033  [UserId],

6/3/2013 2:15:07 PM: 0034

6/3/2013 2:15:07 PM: 0035  UserName

there is something missing between [UserId] and UserName..

MVP
MVP

Re: General script error in join

Even so, I would do it like this:

Map_Users:

Mapping Load

          UserId,

          UserName

SQL SELECT

          UserId,

          UserName

FROM [DevicelockDB].[dbo].[DLUsers]

 

Audit:

LOAD *,

          ApplyMap('Map_Users', [UserId]) As UserName

SQL SELECT

          Type,

          Action,

          UserId,

          AdditionDate,

          DeviceType

FROM [DevicelockDB].[dbo].[DLAuditLog]

Where [Action] not like '%set%' and [DeviceType] <> 'Service'

(my editor does not support Cyrillic caharacters, so I had to drop those)

Hope that helps

Jonathan

Logic will get you from a to b. Imagination will take you everywhere. - A Einstein
Not applicable

Re: General script error in join

Thanks for your replies! after computer restart script began to work. Qlik is so mysterious

mkelemen
Contributor III

Re: General script error in join

I had the same problem and restart helped.