Qlik Community

QlikView Deployment

Discussion Board for collaboration related to QlikView Deployment.

Announcements
QlikView Fans! We’d love to hear from you.
Share your QlikView feedback with the product team… Click here to participate in our 5-minute survey.
Rules, plus terms and conditions, can be found here.
Not applicable

Active Directory not working

Hi All,

When i gives the path of active directory in directory service(LDAP://domain.com), it shows asterisk and error shows "Setting up connection failed; The server is not operational" . I am unable to connect to AD. Screenshot is attached, what will be the cause of this error and what is the solution?

Pleas help.

Regards,

Lalit

1 Solution

Accepted Solutions

Re: Active Directory not working

Hi,

Check if this helps.

Directory Service Connector is offline

Regards

ASHFAQ

11 Replies
Not applicable

Re: Active Directory not working

Please help

Re: Active Directory not working

Hi,

Check if this helps.

Directory Service Connector is offline

Regards

ASHFAQ

Re: Active Directory not working

Check this as well

http://support.microsoft.com/en-us/kb/325322

Regards

ASHFAQ

buzzy996
Honored Contributor II

Re: Active Directory not working

try,

1.check directory services are running or not?if not restart..

2. are u using the service account and service account part of AD domain?

3.not sure why ur seting username and password in the attached screen..in the same screen click "GET DEFAULT" icond just beside to usename and see whether ur able to get domain name automatically or not? if not try to set manually and click apply

kindly reply..

Not applicable

Re: Active Directory not working

I tried by clicking get default but displays nothing. Path is coming blank.

I entered path manually (e.g  LDAP://mydomain.com) and same error coming as i attached in screenshots.

buzzy996
Honored Contributor II

Re: Active Directory not working

can u confirm?

1.check directory services are running or not?if not restart..

2. are u using the service account and service account part of AD domain?

Not applicable

Re: Active Directory not working

Hi Lalit,

please check with this....

The AD Service account has to be a member of the Local Administrator group on the server. Not only a member of

"QlikView Administrators"

Not applicable

Re: Active Directory not working

hi,

have you put your machine in domain (company domain where all users exists).

Regards

Vimlesh

Not applicable

Re: Active Directory not working

hi,

put the username and password of AD.

go to my computer and click properties and see your system in domain or not

Regards

Vimlesh

Community Browser