Qlik Community

QlikView Deployment

Discussion Board for collaboration related to QlikView Deployment.

Not applicable

Authentication required

Hi!
Help to sort out the problem .

login.jpg

IP addresses are listed as trusted. Authorization - DMS authorization.

I would be grateful for your help .

Labels (1)
6 Replies
Employee
Employee

Re: Authentication required

Hi, Roman

   Does the QlikView Server machine belong to the same domain as the computer you're using to access the QlikView application?

Does the same problem happens if you try to access http://machine_name/qlikview ?

Highlighted
Not applicable

Re: Authentication required

Hi Roman,

Please give Domain\User credentials and check it.

Is the above error image is after providing credentials?

please let me know

Thanks

Avinash

vardhancse
Valued Contributor II

Re: Authentication required

Hi,

Yes, if system login domain and the dashboard access domain was different, it will ask for the username and password.

Some cases like, system domain was Global\username

but the dashboard authentication was given some thing like globaltest\username

Employee
Employee

Re: Authentication required

Trusted IP will not do you any good here. Login through the AccessPoint and see what happens when you open a document.

Bill

Re: Authentication required

Assuming that it's the dialog that is annoying you (it's not a problem per se, just regular security protocol), it will only go away if you get SSO (Single Sign-On) to work.

If your QlikView server resides in a different domain than the user you are currently logged in as, this can be accomplished by providing a trust relation between the two domains. Ask you SysAdmin about trust relations between domains.

If your server hasn't been added to any domain, please do so. A local machine domain cannot be forced to recognize you if you do not enter credentials that belong to a locally defined user. SSO only works in Active Directory.

Peter

Not applicable

Re: Authentication required

Thank you all very much for otklinulis to my problem and propose a solution to solve it.
My problem was solved changing the Log Location . Was Login page by default , but I changed to an alternative login page , and my problem was gone.

2222222.JPG
Can my information will be useful to you in further.
Thank you all !


Community Browser