Qlik Community

QlikView Deployment

Discussion Board for collaboration related to QlikView Deployment.

Not applicable

Can't access to the console

Hi !

I've just installed the QlikView Server on a computer (a virtual machine in fact).

After the installation, I want to setup my licence and my directories with the QV Management Console.

I go to the URL

http://localhost:4780/qmc/default.htm

or

http://vmw-xp:4780/qmc/default.htm

and I have a popup that asks me a login / password :

error loading image

I only have 1 account on this computer : "Administrateur", the administrator account.

I tried "vmw-xp\Administrator", "Administrateur@vmw-xp", "Administrateur", ... nothing works. I can't access to the page.

Am I the only one to have this problem ?

I tried to uninstall, install IIS, reinstall QV WS, but nothing works.

The VM is a Windows XP pro.

12 Replies
vgutkovsky
Honored Contributor II

Can't access to the console

A local group was created during the installation called "QlikView Administrators." Add your account into that group and then try logging in again.

Regards,

Not applicable

Can't access to the console

This user is already in the "QlikView Administrator" group.

Can't access to the console

Did this machine have a previous intallation of QVS? If so, after uninstall, completley remove (or rename) the flolder

\Documents and Settings\All Users\Application Data\QlikTech

and then reinstall

-Rob

Not applicable

Can't access to the console

It was a brand new install of WinXp.

vgutkovsky
Honored Contributor II

Can't access to the console

Is it possible that "Administrateur" is only the display name of the user, and the real user name is "Administrator" (i.e. the built-in account)?

Another likely solution is that you configured IIS incorrectly. If it's configured correctly, you should be able to stop the QV Web Server service and still retain full functionality. If this is not the case, let me know and I'll walk you through what needs to be done.

Thanks,

Not applicable

Can't access to the console

I thought that when I use the "http://localhost:4780/qmc/default.htm", it's the Management Console only available by the QV Server, not the IIS server.

Am I wrong ?

My QV Web Server is not started, because IIS is already started.

vgutkovsky
Honored Contributor II

Can't access to the console

No, that's not correct. When you switch over to IIS your management consoles are also switched over to IIS control. To start troubleshooting IIS, can you first tell me which version of QVS you're using (GA, SR1, or SR2)?

Regards,

Not applicable

Can't access to the console

I don't know wich version of QVS I'm using. I've downloaded "QvsSetupRedist.exe" on monday (january the 25th 2010).

The file says only "9.0.7320.7".

I think I've misinterpreted this schema :

I though that the "Management Console" and "Enterprise Management Console" were handled by the QV Management Service, this one listening on the 4780 port (even if I'm using IIS), that's why the URL are :

http://localhost:4780/qemc/
and
http://localhost:4780/qmc/

When I go to the IIS console (version 5.1), I don't see the "qemc" and 'qmc" folders / links :

(another reason that makes me think it's handled by another service)

When I try to acces to this URL, I have the popup asking me a username and a password, I can pass throught.

When I go to the URL http://localhost/QlikView/ (managed by IIS), I have the toolbar menu, but empty :

After a few seconds, I've a

message.

I tried to change the security parameters

But checking / unchecking "anonymous connection" doesn't change a thing (except somethimes, I don't have access at all at the page)...

dvasseur
Contributor II

Can't access to the console

Do you have a password defined for your administrator account ? You need to have one (not blank) otherwise Windows won't let you log in

Community Browser