Qlik Community

QlikView Deployment

Discussion Board for collaboration related to QlikView Deployment.

Not applicable

Can't launch the I.E Plug-in Version (but no problem with the Ajax one)

Hi,

It's the first time I'm installing the QlikView Server V9 with Publisher.

I've added a new qlikview file, I've made a distribution tasks to publish it. Now on my new Accesspoint I see my file dedicated to my first user (that is to say me Smiley Tongue ).

But I've a strange problem : I can open my qvw in Ajax : no problem, but with Internet Explorer Plug-in nothing happens : white screen and "finished" written in the IE status bar ?? With the Java client, it says I can't open it because of my security configuration.

So do you my IE plug-in problem is a security problem ? If yes, what can I do to solve my problem ? If not do you have an idea ?

Best regards

1 Solution

Accepted Solutions
Not applicable

Can't launch the I.E Plug-in Version (but no problem with the Ajax one)

Hi,

in fact I put the Internet Explorer default settings

(Tools/Advanced/Restore all settings)

by default, and since all works Smiley Happy

8 Replies
Not applicable

Can't launch the I.E Plug-in Version (but no problem with the Ajax one)

Hello,

Is anyone have an idea ?
I'm pretty sure this problem should be a common one, isn't it ?
Best regards

Thanks for your help

Not applicable

Can't launch the I.E Plug-in Version (but no problem with the Ajax one)

It normaly comes due ti IE security settings.

Check if all active x controls are enabled for your IE.

Go to Tools-> internet options-> security->Custom Levels.

See if it solves your problem.

Not applicable

Can't launch the I.E Plug-in Version (but no problem with the Ajax one)

Hi Bertrand,

If it is a small business server I dont think the AJAX version of the applications can be opened with this type of server license.

Kind Regards

Footsie

Not applicable

Can't launch the I.E Plug-in Version (but no problem with the Ajax one)

Hi,

thanks for the precision but I've an Enterprise Edition. (I've difficulties with the IE Plug-in while the Ajax version is okay.)

Employee
Employee

Can't launch the I.E Plug-in Version (but no problem with the Ajax one)

Hi Bertrand, as was mentioned, probably it is a security issue, could you check the following:

To reset the security settings back to default:
Open IE7 and go to Tools - Internet Options
On the tab Security select "Reset all zones to default level"
On the tab Programs, click "Manage add-ons" and make sure the Qlikocx is enabled
On the tab Advanced select "Restore advanced settings"
Restart IE7 to apply the changes in the client side ...

Good luck Gabriel

Not applicable

Can't launch the I.E Plug-in Version (but no problem with the Ajax one)

Thanks all,

But I don't manage to make it works anyway.
Is someone have a precise list of which security option must be set to allow the IE Plug-in usage ?

Thanks

Not applicable

Can't launch the I.E Plug-in Version (but no problem with the Ajax one)

Are you trying to open the application locally on the server on from another workstation?

Micorsoft AD or Novell/Microsoft environment?

Windows 2008 server or 2003?

Tried disallowing anonymous?

Not applicable

Can't launch the I.E Plug-in Version (but no problem with the Ajax one)

Hi,

in fact I put the Internet Explorer default settings

(Tools/Advanced/Restore all settings)

by default, and since all works Smiley Happy