Qlik Community

QlikView Deployment

Discussion Board for collaboration related to QlikView Deployment.

Not applicable

Extension Object is not appearing at accesspoint?

Hi All,

I have taken one extension object in my application(webview).everything going smoothly.

Now i have deployed this application in server and when i tried to open that application from accesspoint the extension obecjt is not appearing.

Any help on this issue?

Thanks in advance

Regards

Kumar

10 Replies
mls
Contributor

Re: Extension Object is not appearing at accesspoint?

You also need to install the extension on the QlikView server. There is a section about this in the rerefernce manual:

22

QlikView Server Extensions

22.1

Adding Extensions to QlikView Server

To run QlikView Extensions on a QlikView Server, the contents of the Extensions folder have to be copied from %UserProfile%\AppData\Local\QlikTech\QlikView\Extensions\Objects to the %ProgramData%\QlikTech\QlikViewServer\Extensions\Objects folder on the server.

If the path to the extensions is changed (for example, to a common place for all servers in a cluster), that path must be used instead. Note that the path set corresponds to %UserProfile%\AppData\Local\QlikTech\QlikView\Extensions (that is, it does not include \Objects).

Not applicable

Re: Extension Object is not appearing at accesspoint?

Magnus,

Even i placed the extension object at server system specified path also i am not able to see the extension object in that application at accesspoint.

The application which i have developed is with personel edition.

Regards

Kumar

mls
Contributor

Re: Extension Object is not appearing at accesspoint?

OK that is strange. I don't think personal edition would make any difference in this case.

It is very sensitive which exact path you are using. I just did a quick test with the WebPageViewer example which was installed to this path:

C:\Users\mls\AppData\Local\QlikTech\QlikView\Extensions\Objects\QlikView\Examples\WebPageViewer

Then it will not work on the server unless the path is exactly the following, including all sub folders:

C:\ProgramData\QlikTech\QlikViewServer\Extensions\Objects\QlikView\Examples\WebPageViewer

The only thing I can think of is to double check the exact path, maybe one of the sub folders is missing, note that you have to create everything under C:\ProgramData\QlikTech\QlikViewServer manually.

gainkarthi
Valued Contributor

Re: Extension Object is not appearing at accesspoint?

Hi,

I am facing same issue. Extension folder path and the files placed are same. But it's not getting open.

The file is getting open in my desktop.

Placed file in both locations

ie

C:\ProgramData\QlikTech\QlikViewServer\Extensions\Objects and

C:\Users\username\AppData\Local\QlikTech\QlikView\Extensions\Objects.

It's not resolved. Both Server's desktop and Accesspoint are showing nothing. I could not find any extension object in add Extension object option also.

Have any one fixed this?.

Regards,

Karthi

arasaraja
New Contributor III

Re: Extension Object is not appearing at accesspoint?

Hi,

In QMC under Alternate Extension Path, don't give any path leave it blank.

Thanks

Raja

Not applicable

Re: Extension Object is not appearing at accesspoint?

Thanks Raja!!

I've spend my whole day looking for what could be wrong on my QlikView - server.

All I had to do was to delete the path under Folders in QMC!

Regards

Espen

Re: Extension Object is not appearing at accesspoint?

Hi,

Follow this thread on how to deploy on server.

Embedding web objects - basic questions

Let me know if that worked.

Regards

ASHFAQ

sohtonen
New Contributor II

Re: Extension Object is not appearing at accesspoint?

Hi Kumar.

I was just struggling with the same problem. In my case there are two servers: one with qlikview management concole and another into which the published documents are stored. I had saved the extensions to wrong server (i.e. to the one with QMC). When I saved the extensions to the other server I managed to get the extensions visible to Accesspoint.

BR, Saku

awhitfield
Esteemed Contributor

Re: Extension Object is not appearing at accesspoint?

Hi Ravi,

are you using the IE plugin OR Full Browser Version(AJAX) to open the qvw in the Access Point?

It needs to be the later.

HTH

Andy