Qlik Community

QlikView Deployment

Discussion Board for collaboration related to QlikView Deployment.

Emmanuelle-Bustos
Valued Contributor

Issue with Access Point using Safari for Windows

Using Safari for windows OS to enter to the accesspoint doesn't work, only shows the main page but not shows the little login window just stays with doing nothing, but using IE, Firefox or Chrome it works perfectly, im using QVS 10 SR3.

Does anyone have the same problem?

or someone knows if this is a bug?

Or anybody can tell me if safari for windows is not compatible for Qlikview accesspoint??

Thanks!

P.D. Using Safari on Iphone i can enter to access point with no problem using the same network.

1 Solution

Accepted Solutions
Not applicable

Re: Issue with Access Point using Safari for Windows

 

Dear Ionut,

 

Your  recent support case as described below has been confirmed by our QA  department as a bug, ID 40691. Please accept our sincere apologies for any  inconvenience.
 
  A successful work around is to use Firefox or Chrome when on a Mac.
 
  Bugs will usually be fixed in the next Service Release, if at all possible.  However if this bug is critical to you and you cannot wait for the next  Service Release, please let us know as soon as possible.

 

Please  confirm to us if this suggested solution resolves the issue or if further  action is needed.
 
  Once we have received a confirmation that the case is resolved, it is  possible that a survey will be sent to you. This will give you the  opportunity to share your experience of our support service and we would very  much appreciate your feedback on this subject. Responding to the survey  should take no more than 2 minutes of your time.

 

Kind regards

 

Troy Raney
 
QlikView  Support

 


 
Case  Description
 
We are unable to login on Access Point using Safari 5.1  either from MAC OS X (10.6.8) or Windows operating system. In both cases  Firefox or Chromes does work. What can we do to resolve this?

 

This is the response i got from the support

32 Replies
Not applicable

Issue with Access Point using Safari for Windows

I have the same problems here. Anyone have resolved this one?

stefan_norbart
New Contributor

Re: Issue with Access Point using Safari for Windows

One of our users works with a MacBook and it worked just fine in the beginning with QVS10 SR2. After the MacBook was upgraded to OS X Lion the user is facing the same problem. He is being prompted for login but after 3 attempts he gets the portal screen without any QV-apps. In the portal screen you don't see who's logged in.

I tried it with a W7 machine using IE/ Firefox/ Chrome and it works just fine! After that I installed Safari (5.1 – 7534.50) and it also doesn't work.

All suggestions/ ideas are welcome.

Not applicable

Re: Issue with Access Point using Safari for Windows

I reported this one to the support and they said this it's confirmed bug ID 40691.

stefan_norbart
New Contributor

Re: Issue with Access Point using Safari for Windows

Thanks ionut for your reply. How do you by the way know it's a known bug? Because before my posting I've checked if this was a known error but I couldn't find anything. Also a search on this bug id now doesn't give me that information. Isn't that kind of info available on the customer portal??

Not applicable

Re: Issue with Access Point using Safari for Windows

 

Dear Ionut,

 

Your  recent support case as described below has been confirmed by our QA  department as a bug, ID 40691. Please accept our sincere apologies for any  inconvenience.
 
  A successful work around is to use Firefox or Chrome when on a Mac.
 
  Bugs will usually be fixed in the next Service Release, if at all possible.  However if this bug is critical to you and you cannot wait for the next  Service Release, please let us know as soon as possible.

 

Please  confirm to us if this suggested solution resolves the issue or if further  action is needed.
 
  Once we have received a confirmation that the case is resolved, it is  possible that a survey will be sent to you. This will give you the  opportunity to share your experience of our support service and we would very  much appreciate your feedback on this subject. Responding to the survey  should take no more than 2 minutes of your time.

 

Kind regards

 

Troy Raney
 
QlikView  Support

 


 
Case  Description
 
We are unable to login on Access Point using Safari 5.1  either from MAC OS X (10.6.8) or Windows operating system. In both cases  Firefox or Chromes does work. What can we do to resolve this?

 

This is the response i got from the support

Emmanuelle-Bustos
Valued Contributor

Issue with Access Point using Safari for Windows

Thanks A Lot Ionut so we just have to wait for the Fixing Bug in another Release

RegardS!!

Not applicable

Issue with Access Point using Safari for Windows

I just had the same issue -- good to know it's not just us!

Not applicable

Re: Issue with Access Point using Safari for Windows

We found this issue is due to some changes in the Javascript engine in the new Safari 5.1 (on Mac OS X Lion and iOS 5, also available on Snow Leopard and Windows).

Eagerly waiting for a fix or a service release of QV! Safari 5.1 will be the only browser for most people on the iPad with iOS 5 when it will be released!

shelvinpatel
New Contributor III

Issue with Access Point using Safari for Windows

Does that mean we can't use Qlikview on Ipad either using Safari until the fix is released?  Sorry don't want to use Ipad app.  Recently upgraded Qlikview to v10 SR3 9065 (non-public release due to printed report issue in 9061) and trying Mac / Ipad.  Mac is working fine with Chrome and Firefox but no luck with Safari (5.1).

Community Browser