Qlik Community

QlikView Deployment

Discussion Board for collaboration related to QlikView Deployment.

Not applicable

QMC and QEMC services not starting.

Hi all,

I had to uninstall QV Server 10 from my server and I installed V9, as it was working just fine.

All the services are running, except for the Qlikview Management service, and it is using the same logins as before. -So there shouldn't be any reason for it to now work.

Therefore I cannot access :

QEMC: http://localhost:4780/QEMC/

QMC: http://localhost:4780/QMC/

Also, I can see the Services from the previous(QVS 10) installation. None of these are running, but is there any way to remove these.

Any ideas on how I can get the QV Management Service to start working???

Much appreciated!

11 Replies
Not applicable

QMC and QEMC services not starting.

I have now managed to get the Management service to work, but I get an error when opening QMC/QEMC. Any thoughts?

Not applicable

QMC and QEMC services not starting.

I am also having the same problem???

MVP
MVP

QMC and QEMC services not starting.

Hello,

Check the QlikView 10 SR1 Release Notes pdf file on how to upgrade from version 9. This is in the Download section in the menu Support above. Moreover, depending on your current version 9 installed, you may found worth reading the QlikView 9 SR6 Release Notes, where an additional information on how to upgrade from previous version 9 is described.

Hope that helps.

Not applicable

QMC and QEMC services not starting.

I am having an issue where I can not get the QMC service to start, what did you do to make it work?

skh
Contributor

Re: QMC and QEMC services not starting.

Hi,

I have a similar problem and am thinking of uninstalling and reinstalling QVS 10. Does anyone know which entries i need to remove from the windows registry to completley uninstall?  I am running Windows 7.

Thanks

Server Install Error Message.JPG Server Install Event Log.JPG

QMC and QEMC services not starting.

Hi,

   Can you please upload the image again. the image you have uploaded is not opening.

Regards,

Kaushik Solanki

QMC and QEMC services not starting.

Hi,

    Make sure that the user name you specify at the time of installation is from Administrator group.

Regards,

Kaushik Solanki

skh
Contributor

QMC and QEMC services not starting.

Hi Kaushik,

Thanks for your response.  The user i am using is part of the Administrators group.

Any other thoughts?

Thanks,

Sunil

QMC and QEMC services not starting.

Hi,

 

   Yes go to Control Panel -> Administrative tools -> Services -> Start the qlikview services. (All 5)

Regards,

Kaushik Solanki