Qlik Community

QlikView Deployment

Discussion Board for collaboration related to QlikView Deployment.

Announcements

Breathe easy -- you now have more time to plan your next steps with Qlik!
QlikView 11.2 Extended Support is now valid through December 31, 2020. Click here for more information.

timmy
New Contributor III

QVS 9 SR2 (Clean Installed) DSC not connected

error loading image

We installed a new QVS9 sr2 and we get this problem

Does anybody have a solution for this?

1 Solution

Accepted Solutions
colinh
Contributor II

QVS 9 SR2 (Clean Installed) DSC not connected

Try (in this order):

1. Re-entering the password on the Log On tab of the Properties box of the DSC service. This will regrant the Log On as Service right.

2. Enter the account again by Browsing for it on that Log On tab rather than typing it in.

3. Create a new account, e.g., qlikview, make sure it is an Administrator and a member of the QlikView Administrators group and use that account to run the services.

All of those have worked for me on various QVS 9 installations in the last month.

5 Replies
disqr_rm
Valued Contributor III

QVS 9 SR2 (Clean Installed) DSC not connected

Did you reboot the server?

timmy
New Contributor III

QVS 9 SR2 (Clean Installed) DSC not connected

Yes, we have restarted te server. It's a virtual server 2003 standard edition 64bit. The 64bit version is installed...

colinh
Contributor II

QVS 9 SR2 (Clean Installed) DSC not connected

Try (in this order):

1. Re-entering the password on the Log On tab of the Properties box of the DSC service. This will regrant the Log On as Service right.

2. Enter the account again by Browsing for it on that Log On tab rather than typing it in.

3. Create a new account, e.g., qlikview, make sure it is an Administrator and a member of the QlikView Administrators group and use that account to run the services.

All of those have worked for me on various QVS 9 installations in the last month.

timmy
New Contributor III

QVS 9 SR2 (Clean Installed) DSC not connected

Hey,

Tnx for the reply. I will verify this in a couple days after testing it.

Can this new account be part of the domain?

greetz

Timmy

colinh
Contributor II

QVS 9 SR2 (Clean Installed) DSC not connected

Yes, a domain account will work fine.

What I have found is that when you install QV server, it asks for the account name in the format domain\accountname, but if the service stops running and you browse for the account as in my point 2, the account name appears in the format accountname@domain.com. I'm not sure what difference this makes, try both to see which works for you.

When you change the account settings make sure you stop and restart the service to check that the account can log on.

Also, on the Recovery tab of the service properties, set First Failure, Second Failure and Subsequent Failures to "Restart the Service", for all five of the QlikView services. That ended a lot of the problems I was having with keeping the services running.

Community Browser