Qlik Community

QlikView Deployment

Discussion Board for collaboration related to QlikView Deployment.

Not applicable

QVWS 11 browser authentication

Hi,

In Qlikview web server 11, even when we select "default login( browser authentication) I get login2.htm page in IE browser only.

Is it a bug for IE.??? Because i am able to login from Mozilla firefox and Chrome..

Please help

Thanks,

Supriya

5 Replies
MVP
MVP

Re: QVWS 11 browser authentication

Hi,

Are users using the same credentials as the current one when logging to QlikView? Note that QlikView allows to pass on to the Server the current user credentials in some zones.

It's worth checking your IE settings, if possible, in Control Panel, Internet Options, Security, Local Intranet (or the zone where your QlikView Server is), Custom Level... button, User Authentication, "Automatic Logon only if Intranet zone" or "Automatic Logon with current username and password".

As opposed to Firefox and Chrome, IE is integrated into Windows, so if it's set to only identify when in the Intranet, then the site may ask for credentials.

Hope that helps.

Miguel

Not applicable

Re: QVWS 11 browser authentication

Hi Miguel,

Firstly, i am using default login(browser authentication) mode.

Users are using same credentials on Mozilla, IE and chrome. And the same credentials work on Mozilla and chrome. But for IE following issues are observed:

1. when i click https://servername/qlikview/index.htm . It redirects me to https://servername/qlikview/login2.htm

2. When i enter credentials on this page then it gives Login Failed.

Why is this happening ??

Thanks

Supriya

MVP
MVP

Re: QVWS 11 browser authentication

Hi Supriya,

Which version of IE are you running? Do you have as mentioned above the automatic logon enabled?

Miguel

Not applicable

Re: QVWS 11 browser authentication

IE 9 .. I have turned on "Automatic logon with username and password".

I have also tried by turning on "Automatic Logon in Intranet zone"

Thanks,

Supriya

MVP
MVP

Re: QVWS 11 browser authentication

Hi,

Does that happen in a new fresh installation of QlikView or this version has been an upgrade from a previous version? Does it always forward you to the login2.htm ? Did you try using the alternate login page for IE?

Miguel