Qlik Community

QlikView Deployment

Discussion Board for collaboration related to QlikView Deployment.

Not applicable

Qlikview WebServer and IIS Server: No Server in AccessPoint

I have a Qlikview Webserver "WS1" that is internal with Full Installation and another server "IIS1" in DMZ that is installed with IIS only.

The ports and firewalls are opened up between these 2 servers.

I have set up the IIS App Pool and changed the Config.Xml  in IIS1 server to point to WS1. When I opened up AccessPoint, I got MESSAGE: NO SERVER

The log within Web Server showed that it failed to connect to server.

10/15/2013 17:25:08.9126448 Information Connect to server: WS1

10/15/2013 17:25:29.9578542 Warning Fail Connect to: WS1

Please share your suggestion on how to resolve the issue. Thank you

Cherry


Labels (1)
16 Replies
sudeepkm
Valued Contributor III

Re: Qlikview WebServer and IIS Server: No Server in AccessPoint

Have you tried restarting the app server and web server already? Once restarted kindly verify the settings in QMC.

Not applicable

Re: Qlikview WebServer and IIS Server: No Server in AccessPoint

Thank you for your feedback Sudeep.

Yes, I have restarted both App server and IIS server. The settings in CMC still showed that IIS1 server is disconnected.

suniljain
Honored Contributor

Re: Qlikview WebServer and IIS Server: No Server in AccessPoint

Error indicates that You did not configured binding of site in IIS.

Not applicable

Re: Qlikview WebServer and IIS Server: No Server in AccessPoint

Hi Sunil,

Could you provide more detail steps on configuration of IIS? I'm not familiar with that. Thank you.

suniljain
Honored Contributor

Re: Qlikview WebServer and IIS Server: No Server in AccessPoint

Rgiht click on Website in IIS and map you IP address there.

Not applicable

Re: Qlikview WebServer and IIS Server: No Server in AccessPoint

REstart Qlikview Services then it will work.

Employee
Employee

Re: Qlikview WebServer and IIS Server: No Server in AccessPoint

Hi,

1. The server in the DMZ is it part of the Domain that QVS server is?

2. Is the Application Pool running under an account that is a member of the QlikView Administrator Group on the QVS server?

3. Is port 4747 open in the firewall between the two servers.

Bill

Not applicable

Re: Qlikview WebServer and IIS Server: No Server in AccessPoint

Bill,

Thank you for your response.

Yes, the server in DMZ is part of the domain, same as QVS server.

Yes, App Pool is running under the same account as Qlikview Setting and is a member of QV Admin on QVS Server.

Yes, port 4747 is open

Cherry

Not applicable

Re: Qlikview WebServer and IIS Server: No Server in AccessPoint

Update:

After restarting the QVS server, the CMC now recognized the server in DMZ; however, from AccessPoint, it still shows Message: No Server

How do I resolve this issue? I spent a lot of time and still could not resolve it. Thank you.

Community Browser