Qlik Community

QlikView Deployment

Discussion Board for collaboration related to QlikView Deployment.

Announcements
QlikWorld, June 24-25, 2020. Free virtual event for DI and DA gurus. Register Now
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Contributor III
Contributor III

Server objects sometimes move / reset between sessions

When I create my own server objects (charts, tables etc) they sometimes revert to their original position the next time I log in. It seems to be happening randomly - not related to a particular qvw, user or type of object.

Is there a setting that controls this or could it be a problem with the server or shared folder reaching capacity?

Labels (2)
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Contributor III
Contributor III

Re: Server objects sometimes move / reset between sessions

I've found that this happens in one specific scenario: when you are connecting to AccessPoint via QlikView Desktop and you clone an existing object (one built into the qvw).

When you clone the object it will create the new object 10 pixels to the right and 10 pixels down from the original object. If you then move the new cloned object (either by dragging it or adjusting the object coordinates) it will appear to move OK, but when you close your session and re-open it the object will revert back to the original position (10 pixels away from the original).

So the solution is to not clone objects when connected to AccessPoint. Just copy and paste them. You can copy any existing cloned objects and then delete the cloned object to fix any outstanding problems.

View solution in original post

3 Replies
Highlighted
Creator III
Creator III

Re: Server objects sometimes move / reset between sessions

There is no control also no settings for capacity. This issue is know in Qlikview , But it's very well maintained in Qliksense.

Highlighted
Contributor III
Contributor III

Re: Server objects sometimes move / reset between sessions

I've found that this happens in one specific scenario: when you are connecting to AccessPoint via QlikView Desktop and you clone an existing object (one built into the qvw).

When you clone the object it will create the new object 10 pixels to the right and 10 pixels down from the original object. If you then move the new cloned object (either by dragging it or adjusting the object coordinates) it will appear to move OK, but when you close your session and re-open it the object will revert back to the original position (10 pixels away from the original).

So the solution is to not clone objects when connected to AccessPoint. Just copy and paste them. You can copy any existing cloned objects and then delete the cloned object to fix any outstanding problems.

View solution in original post

Highlighted
Contributor III
Contributor III

Re: Server objects sometimes move / reset between sessions

Update: Qlik have raised this as a bug