Qlik Community

QlikView Deployment

Discussion Board for collaboration related to QlikView Deployment.

adamjiawen
New Contributor II

Show all period even there's no data in fact table

Hi all,

I've got an issues when displaying a table or graph with time dimension the data granularity limited to month.

Data model

I got two tables one is fact another is time dimension let's call them FACT and TIME

In FACT there're 3 fields

YYYYMM PRODUCT AMOUNT

201701 A       1000

201701 B       1000

In TIME there're 2 fields

YYYYMM DIM_YYYYMM

201701 201701

201702 201702

201703 201703

201704 201704

201705 201705

201706 201706

In Set Analysis:

I create a table dimension take DIM_YYYYMM,Set Analysis I wrote SUM({<PRODUCT = {'A'}>}AMOUNT) the result will

only display:

DIM_YYYYMM   SUM OF AMOUNT

201701       1000

But I what I want is to display:

DIM_YYYYMM   SUM OF AMOUNT

201701       1000

201702       0

201703       0

201704       0

201705       0

201706       0

Is there any good solution to solve the issue?

Thanks in advance.

Jiawen.

Labels (2)
1 Solution

Accepted Solutions
pradosh_thakur
Valued Contributor III

Re: Show all period even there's no data in fact table

working for me buddy.


Capture.PNG

6 Replies
pradosh_thakur
Valued Contributor III

Re: Show all period even there's no data in fact table

in the presentation tab un-check suppress zero values.

Capture.PNG

adamjiawen
New Contributor II

Re: Show all period even there's no data in fact table

already unchecked

pradosh_thakur
Valued Contributor III

Re: Show all period even there's no data in fact table

working for me buddy.


Capture.PNG

itsakshaye
New Contributor III

Re: Show all period even there's no data in fact table

Try this,

SUM({<PRODUCT = {'A'},DIM_YYYYMM={"<=$(=max(DIM_YYYYMM)"}>}AMOUNT)

adamjiawen
New Contributor II

Re: Show all period even there's no data in fact table

not work

adamjiawen
New Contributor II

Re: Show all period even there's no data in fact table

Thanks I checked show all values under dimension tab then it works

Community Browser