Qlik Community

QlikView Deployment

Discussion Board for collaboration related to QlikView Deployment.

Not applicable

http://localhost/QvAJAXZfc/AccessPointSettings.aspx error 500.19 ?

Hi All,

I have the following qlikview 10 SP3 installation scenario on 2 virtual servers:

Server 1

- QlikView Server

- QlikView WebServer

Server 2

- QlikView Distribution Service

- QlikView Directory Service

- QlikView Management Service

on Server 2 services works fine, but on server 1 QVS work fine but QWVS does not work.

On QEMC QVWS has status Disconnected  --> Message: Failed to contact server

if I call the page http://localhost/QvAJAXZfc/AccessPointSettings.aspx I'm getting the

HTTP Error 500.19 - Internal Server Error

The requested page cannot be accessed because the related configuration data for the page is invalid.

ModuleIIS Web Core
NotificationBeginRequest
HandlerNot yet determined
Error Code0x80070021
Config ErrorThis configuration section cannot be used at this path. This happens when the section is locked at a parent level. Locking is either by default (overrideModeDefault="Deny"), or set explicitly by a location tag with overrideMode="Deny" or the legacy allowOverride="false".
Config File\\?\C:\Program Files\QlikView\Server\QlikViewClients\QlikViewAjax\web.config
Requested URLhttp://localhost:80/QvAJAXZfc/AccessPointSettings.aspx
Physical PathC:\Program Files\QlikView\Server\QlikViewClients\QlikViewAjax\AccessPointSettings.aspx
Logon MethodNot yet determined
Logon UserNot yet determined

I googled and found the page http://support.microsoft.com/kb/942055 --> http://learn.iis.net/page.aspx/145/how-to-use-locking-in-iis-configuration/

But I did the same installation before on a normal machine and I shouldn't definitely change %windir%\system32\inetsrv\config\applicationHost.config.

This is the first time I'm getting this error.

Does anybody ever faced the same problem ?

thanks in advance

Gülnur

1 Solution

Accepted Solutions
Not applicable

Re: http://localhost/QvAJAXZfc/AccessPointSettings.aspx error 500.19 ?

Hi All,

I could solve the problem. I'm really happy :-)

It seems that I couldn't open any aspx pages due to incorrect .net 4.0 installation on server.

I googled and found out that sometimes during the .net 4.0 installation not all registry entries will be installes correctly :-( and this was exactly my problem.

In QVWS log I found the warning:

http://muswqlik001.ger.corp.intel.com/QvAJAXZfc/AccessPointSettings.aspx

6/27/2012 14:36:59.6163967        Warning               file not supported. (.ASPX)

After .net 4.0 re-installation everything works fine.

cheers

Gülnur

3 Replies
Employee
Employee

Re: http://localhost/QvAJAXZfc/AccessPointSettings.aspx error 500.19 ?

Hi,

If you are using the QlikView Webserver you do not use http://localhost/QvAJAXZfc/AccessPointSettings.aspx 

it should be http://localhost:4750/qvws.asmx

The http://localhost/QvAJAXZfc/AccessPointSettings.aspx is for IIS.

Try changing that and get it a try

Bill

Not applicable

Re: http://localhost/QvAJAXZfc/AccessPointSettings.aspx error 500.19 ?

Hi Bill,

I' using IIS.

cheers

Gülnur

Not applicable

Re: http://localhost/QvAJAXZfc/AccessPointSettings.aspx error 500.19 ?

Hi All,

I could solve the problem. I'm really happy :-)

It seems that I couldn't open any aspx pages due to incorrect .net 4.0 installation on server.

I googled and found out that sometimes during the .net 4.0 installation not all registry entries will be installes correctly :-( and this was exactly my problem.

In QVWS log I found the warning:

http://muswqlik001.ger.corp.intel.com/QvAJAXZfc/AccessPointSettings.aspx

6/27/2012 14:36:59.6163967        Warning               file not supported. (.ASPX)

After .net 4.0 re-installation everything works fine.

cheers

Gülnur

Community Browser