Qlik Community

Ask a Question

QlikView Integrations

Discussion Board for collaboration on QlikView Integration.

Announcements
Join us for a live Q&A! September 21, 10 AM ET - Onboarding Fast in Qlik Sense SaaS! REGISTER
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
afbraga1
Creator
Creator

Embedding Qlikview objects on a webpage

Hello,

I'm trying to embed Qlikview objects into a simple htm page, but I have not been too successful in doing so. I have doubts on what to do since I have not found decent tutorials on Qlik help. At the moment I have a index.htm along with a index.qvw file that I created under the folder "D:\QlikView\Server\QlikViewClients\QlikViewAjax". I have attempted with object and div integration but none seems to work at all. One thing I want to make clear, I don't have Qlikview Workbench installed, because I didn't fully understand its role in all this. Do I need it along with Visual Studio? Or is it only for building webpages that are not in Qlikview web server? Thanks in advance!

This is my object integration code that doesn't work.

<html>
  <head>
    <title>This is the title of the webpage!</title>
  </head>
  <body>
    <iframe src="http://servername/QVAJAXZFC/singleobject.htm?document=index.qvw&object=TXT1" />
  </body>
</html>

Result:

 

Capture.PNG

 

 

 

This is my attempt at div integration, no success either

 

<html>
  <head>
    <title>This is the title of the webpage!</title>
    <script language="javascript" type="text/javascript" src="http://servername/QVAJAXZFC/htc/QvAjax.js"></script>
    <script language="javascript" type="text/javascript">
    Qv.InitWorkBench({
       View: 'index',
       // Instead of using "Host: 'Local'", use "Host: null"
       Host: null
     });
    </script>

 <style>
.QvInlineObject
 {
    position:relative;
    margin-left:10px;
    margin-right:10px;
    float:left;
 }
 </style>
  </head>
  <body>
    <div class="QvInlineObject" avqview="index" avq="object:.Document\TXT1"></div>
  </body>
</html>

Result: a blank page with mouse icon in loading state, but nothing happens.

 

Labels (4)
3 Replies
vijetas42
Specialist
Specialist

have you checked Mashups in QlikView?

Regards,

Vijeta

afbraga1
Creator
Creator
Author

Hello Vijeta,

Yes, I have been trying to do it based on https://help.qlik.com/en-US/qlikview-developer/November2018/Subsystems/Mashups/Content/QV_Mashups/ma...

Best regards,
André Braga
Brett_Bleess
Support (Former)
Support (Former)

Just to confirm, you WILL need Workbench feature in your QlikView Server license, it will be in the LEF file, which you can see via the license info for QVS in the QMC, the feature line you need is this:

WORKBENCH;YES;;

You would also have to install the Workbench component matching your QVS version to the web server where you are trying to embed things as well.  

Here is the other Help link, you may have already read through it, but just in case:

https://help.qlik.com/en-US/qlikview-developer/April2019/Subsystems/QlikViewWorkBench/Content/QV_QVW...

What this does is allow for the connections between the website and the QVS to work to get the objects from the app in question etc.  Hopefully this helps a bit more.

Regards,
Brett

To help users find verified answers, please do not forget to use the "Accept as Solution" button on any post(s) that helped you resolve your problem or question.
I now work a compressed schedule, Tuesday, Wednesday and Thursday, so those will be the days I will reply to any follow-up posts.