Qlik Community

QlikView Layout & Visualizations

Discussion Board for collaboration on QlikView Layout & Visualizations.

Announcements
QlikView Fans! We’d love to hear from you.
Share your QlikView feedback with the product team… Click here to participate in our 5-minute survey.
Rules, plus terms and conditions, can be found here.
Not applicable

Cannot load images into dashboard

I can't get images into my dashboard.  I have no idea what I'm doing wrong. I'm working on QV11.20 SR10. I have the following in my load script:

BUNDLE LOAD * INLINE [

MIPS_Group, Path

PCMHSmall, C:\QlikView\Images\PCMHSmall.png

PCMHMed, C:\QlikView\Images\PCMHMedium.png

];

I've checked spelling But when I go to the image tab in an Edit Expression, I can't see the folder, nor the images.  I try referencing it by name:

='qmem://MIPS_Group/PCMHSmall'

and put the representation to Image, but nothing happens.

What am I missing?  What am I doing wrong?  

1 Solution

Accepted Solutions
Not applicable

Re: Cannot load images into dashboard

I've narrowed it down to a drop field command during the load.  If I put the Bundle load before this one line, the bundle table does  not remain in the QVW.  If I move the bundle load after this particular drop field, everything works fine.  Fieldnames are not at all alike (NPCPracID is not remotely the same as anything in that bundle load.).

If I can't fix the stupid drop field from nuking the table, the least I can do is move my bundle load to the very end of my load script.  But has anyone seen a drop field do strange stuff like this before?

7 Replies
vishsaggi
Esteemed Contributor III

Re: Cannot load images into dashboard

You have those images in the same path right?

Can you share your document if possible?

MVP
MVP

Re: Cannot load images into dashboard

Not applicable

Re: Cannot load images into dashboard

This is in a complex document - I don't want to upload the QVW (but I can, if that's what it takes).  However, I went to try this in a new document, to give you a stripped down version AND IT WORKS FINE.  No problem.  But it won't work in my existing document.

I copied the load command from the my current QVW and pasted it into a new one, copied the text object from the old to the new.  No problems.

Is there any settings in QV that would interfere with how this works?  Obviously it's not my commands, because literally the same commands work in the new QVW.  So some other property in the document must be interfering with "seeing" the loaded images.

vishsaggi
Esteemed Contributor III

Re: Cannot load images into dashboard

Hmm. Thats strange. I am not sure why.

Not applicable

Re: Cannot load images into dashboard

I've narrowed it down to a drop field command during the load.  If I put the Bundle load before this one line, the bundle table does  not remain in the QVW.  If I move the bundle load after this particular drop field, everything works fine.  Fieldnames are not at all alike (NPCPracID is not remotely the same as anything in that bundle load.).

If I can't fix the stupid drop field from nuking the table, the least I can do is move my bundle load to the very end of my load script.  But has anyone seen a drop field do strange stuff like this before?

vishsaggi
Esteemed Contributor III

Re: Cannot load images into dashboard

I would keep the Bundle Load at very end of the script. Did you try that way? Did it work?

Not applicable

Re: Cannot load images into dashboard

Sticking it at the end did work.  I'm annoyed I can't figure out why the DROP FIELD broke it, but I can get it to work correctly if I leave the bundle load at the end.  Mystery solved.

Community Browser