Qlik Community

QlikView Layout & Visualizations

Discussion Board for collaboration on QlikView Layout & Visualizations.

Not applicable

Latitud and longitud are always 0

hello,

I'm trying to implement locations in a map. I copied an object from an example but when i put my data in it comes out that longitude and latitude are always 0 after aplying the formula.

=sum( round (256*pow(2,($(var_zoom)-1)))+( Longitude  *((256*pow(2,$(var_zoom)))/360)) )

=sum( 

((256*pow(2,($(var_zoom)-1)))+((0.5*log((1+(sin((Latitude)*pi()/180)))/(1-(sin((Latitude)*pi()/180)))))*((-256*pow(2,$(var_zoom)))/(2*pi()))))

)

As you could see in the image.... all my locations appear in the down left corner because of the zero values

thanks in advanced

Tags (1)
9 Replies
jvitantonio
Valued Contributor III

Re: Latitud and longitud are always 0

Hi, did yu check ALL the settings in the chart? The formulas seem to be ok. Are you sure are you using the correct formula in the Image? (Properties --> Color-->Dynamic Image). This is the formula I have:

='http://maps.google.com/staticmap?center='&Replace(var_mid_lat,',','.')&','&Replace(var_mid_long,',',...'

Not applicable

Re: Latitud and longitud are always 0

Yes i checked out all of them and I can not see the error.

The formula i use for the dynamic image is :

='http://maps.google.com/staticmap?center='  &  num(var_mid_lat, '##############', '.', ',' )   &  ','  &  num(var_mid_long, '##############', '.', ',' )   &  '&zoom=$(var_zoom)'  &  '&maptype='&var_maptype  &  '&size='&map_size_x&'x'&map_size_y  &  '&key='&gmap_key & '&.jpg'

jvitantonio
Valued Contributor III

Re: Latitud and longitud are always 0

Well, mine is different than yours.Why don't you give it a try? Also make sure you check your google key.

Not applicable

Re: Latitud and longitud are always 0

Of course i tried yours too ... but it doesnt work neither.

I downloaded the example :

http://eu.demo.qlik.com/detail.aspx?appName=Retail%20Banking%20Sales%20and%20Customer%20Targeting.qv...

Here i copied the object (map) i'm trying to integrate to my project

Not applicable

Re: Latitud and longitud are always 0

... and as I read, it seems that the google key is no longer needed, isn't it?

jvitantonio
Valued Contributor III

Re: Latitud and longitud are always 0

Ok, are you sure your dimension (with the coordinates) is well linked? make sure the values in your dimension is also in your fact table. Otherwise, please attach your example with a few rows of example so I can work on it...

Thanks

Not applicable

Re: Latitud and longitud are always 0

here your are .... I attached the example

jvitantonio
Valued Contributor III

Re: Latitud and longitud are always 0

You know it's weird. I try to use my map (that works) with your data and my configuration but I'm having the same problem as you do. I also add more value that I know they should work, but nothing. I don't know what to say. Did you refer to the

White Paper:

How QlikTech uses QlikView – Google Maps??

Not applicable

Re: Latitud and longitud are always 0

wow....amazing.

Could you send me your example that works please?

I will have a look on the doc you mention too ...

Community Browser