Qlik Community

QlikView Layout & Visualizations

Discussion Board for collaboration on QlikView Layout & Visualizations.

qlikconsultant
Contributor II

Trouble with a pivote table

I have three attributes:

orderyear,

ordermonth

and amount

I have created a pivote table:

I put orderyear and ordermonth in the dimension and the expression is sum(amount).

But i get object shows no data.

I checked the data with a table box.

So where is my mistake?

1 Solution

Accepted Solutions
Employee
Employee

Re: Trouble with a pivote table

in the script try the follow for the amount field

Load
:
Replace(Amount,'.',',')          as Amount

The issue here is that the point character  is not the decmal sep.

9 Replies
Highlighted
ecolomer
Honored Contributor II

Re: Trouble with a pivote table

try with RangeSum(amount)

¿are you sure about the data?

Employee
Employee

Re: Trouble with a pivote table

Try with a table object and your tree fields .. if the amount values are set left side .. means that for QV are text.

BR

qlikconsultant
Contributor II

Re: Trouble with a pivote table

I think you are right. How can I fix it?

qlikconsultant
Contributor II

Re: Trouble with a pivote table

Yes they data is there and unfortunly rangesum does not work.

Employee
Employee

Re: Trouble with a pivote table

Can you give us a print screen of your table object ?

qlikconsultant
Contributor II

Re: Trouble with a pivote table

Hope this is enough.

Employee
Employee

Re: Trouble with a pivote table

in the script try the follow for the amount field

Load
:
Replace(Amount,'.',',')          as Amount

The issue here is that the point character  is not the decmal sep.

ecolomer
Honored Contributor II

Re: Trouble with a pivote table

try to punt in the pivot table one more expression with a constant value  ... example 1 and see if the values show

qlikconsultant
Contributor II

Re: Trouble with a pivote table

Thanks Gabriel your solution worked.