Qlik Community

QlikView Management

Discussion Board for collaboration on QlikView Management.

Not applicable

Access Point Login Failed w/ NTLM


I have two machines, same IE, same settings As far as I can determine.

Clear history, cache etc. before testing.

Enter URL of Access Point.

One machine briefly displays the Access Point banner and then goes to "login failed" with no login dialog.

The other works just fine.

IE 8.0.7601.17514
QVServer 10.0.9061.7

NTLM is being used for authentication.


Only difference I see using fiddler2 is some cookie information in the handshaking

Failure machine:
     Cookie: Login=True; PreferedClient=Plugin; qlikmachineid=195d6d90-5e4c-4bf9-9d9f-98f694e386f8

Successful machine:
     Cookie: Login=True;

Where/how is this cookie information retained?

Any suggestions as to what else to check?

1 Solution

Accepted Solutions
Not applicable

Access Point Login Failed w/ NTLM

Solution found: The IE User Authenticate setting was "Anonymous Logon". When it was changed to "Automatic logon only in intranet zone" .. the login dialog box appeared and with the proper user name/pswd, access was granted to server site.

Closed

1 Reply
Not applicable

Access Point Login Failed w/ NTLM

Solution found: The IE User Authenticate setting was "Anonymous Logon". When it was changed to "Automatic logon only in intranet zone" .. the login dialog box appeared and with the proper user name/pswd, access was granted to server site.

Closed

Community Browser