Qlik Community

QlikView Management

Discussion Board for collaboration on QlikView Management.

Announcements
Announcing the newest addition to the Qlik Community, Qlik Gallery! Learn More
Highlighted
Not applicable

Can't authenticate user using DMS: "Failed to open document"

We have an SSO solution to qlikview 11 but are having problems setting it up correctly. We are using IIS.

I get

"Failed to open document. You don't have access to this document"

when trying to access a document through the browser.

I'm using DMS with named users. It works if I set Authorization to 'All Users' or 'All authenticated users' on the user document so I believe the problem has to do with the named users.

We're using a module registered with the QlikView server IIS to set the header

QVUSER: CUSTOM\siteuser14

before redirecting from Authenticate.aspx to (example):

/qvajaxzfc/opendoc.htm?document=/path/customerId/documentName.qvw

When I look at the sessions log for the qlikview server I have lines that look like this:

Exe Type    Exe Version    Server Started    Timestamp    Document    Document Timestamp    QlikView User    Exit Reason    Session Start    Session Duration    CPU spent (s)    Bytes Received    Bytes Sent    Calls    Selections    Authenticated user    Identifying user    Client machine identification    Serial number    Client Type    Client Build Version    Secure Protocol    Tunnel Protocol    Server Port    Client Address    Client Port    Cal Type    Cal Usage Count

RLS64    11.00.11149.0409.10    2011-11-28 04:13:16    2011-11-28 10:07:26    c:\qlikviewreports\14\report_courseelement-activity.qvw    2011-11-28 09:43:52        Socket closed by client    2011-11-28 09:28:17    00:39:09    0.000    9352    1219099    32    1    CUSTOM\    CUSTOM\    b7cb8733-85c9-456a-8ac1-1b3c07faa392        Ajax QvIIS 11.0.11149.0 IR browser.gecko 8        On        4747    127.0.0.1    51491    Named User   

Notice that the authenticated user and identifying user seems to be "CUSTOM\" i.e. that the actual user name seems to be missing. ( If I understand it correctly it should be CUSTOM\siteuser14 in my case)

Here is an exerpt from the qlik view Events log after a restart of the service and trying to load a document:

2011-11-28 14:25:35    2011-11-28 14:25:36    4    700    Information    Mount: Found Mount  at location C:\ProgramData\QlikTech\Documents  browsable

2011-11-28 14:25:35    2011-11-28 14:25:36    4    700    Information    Mount: Found Mount CustRep at location C:\QlikViewReports  browsable

2011-11-28 14:25:35    2011-11-28 14:25:59    4    700    Information    Ticket created: Ticket for CUSTOM\.

2011-11-28 14:25:35    2011-11-28 14:25:59    4    700    Information    Mount: Found Mount  at location C:\ProgramData\QlikTech\Documents  browsable

2011-11-28 14:25:35    2011-11-28 14:25:59    4    700    Information    Mount: Found Mount CustRep at location C:\QlikViewReports  browsable

2011-11-28 14:25:35    2011-11-28 14:25:59    4    700    Information    Ticket Lookup: Ticket E7C1D700882F41EEDFB6271F26A091496131A734 was found.

2011-11-28 14:25:35    2011-11-28 14:25:59    4    700    Information    Document Open: Open document: User  has no access to document custrep/14/report_courseelement-activity.qvw

2011-11-28 14:25:35    2011-11-28 14:25:59    2    500    Warning    Document Load: The document C:\QLIKVIEWREPORTS\14\report_courseelement-activity.qvw failed to load because of no file access [19].

2011-11-28 14:25:35    2011-11-28 14:36:46    4    700    Information    Ticket created: Ticket for CUSTOM\.

2011-11-28 14:25:35    2011-11-28 14:36:47    4    700    Information    Ticket Lookup: Ticket CE09803F2EC1481D9CB92081288F47966669BFFC was found.

2011-11-28 14:25:35    2011-11-28 14:36:47    4    700    Information    Document Open: Open document: User  has no access to document custrep/14/report_courseelement-activity.qvw

2011-11-28 14:25:35    2011-11-28 14:36:47    2    500    Warning    Document Load: The document C:\QLIKVIEWREPORTS\14\report_courseelement-activity.qvw failed to load because of no file access [19].

I'm rather new to qlikview so it might be something simple that I've missed.

1 Solution

Accepted Solutions
Not applicable

Can't authenticate user using DMS: "Failed to open document"

It seems something was changed in the way QlikView authenticates. Our IIS module sets the QVUSER header for Authenticate.aspx only, which works fine in QV10, but in QV11 we also need to set it for /QvAjaxZfc/QvsViewClient.aspx . This solved our problem.

I hope this can help someone else.

10 Replies
Not applicable

Can't authenticate user using DMS: "Failed to open document"

It seems something was changed in the way QlikView authenticates. Our IIS module sets the QVUSER header for Authenticate.aspx only, which works fine in QV10, but in QV11 we also need to set it for /QvAjaxZfc/QvsViewClient.aspx . This solved our problem.

I hope this can help someone else.

Partner
Partner

Re: Can't authenticate user using DMS: "Failed to open document"

Hi kschmidt,

I am currently facing same issue with QV11.

However I can't understand your above tip.

What is it mean - set QVUSER header for /QvAjazZfc/QvsViewClient.aspx?

In QV10, I followed the document "QlikView 10 Accesspoint SSO.pdf" and it work fine.

And at that time I didn't set anything for Authenticate.aspx. The things I need are just isapi filter registering in IIS and authentication setup in QEMC.
Please, let me know your detailed implementation.

Thanks in advance.

Kind regards,
Steve.

Not applicable

Can't authenticate user using DMS: "Failed to open document"

Hi Steve.

What does your ISAPI filter do?

Regards

Kristian Schmidt

Partner
Partner

Can't authenticate user using DMS: "Failed to open document"

Hi Kristian,


My filter just check QvCookie and write QVUSER header.
How about yours?
Thanks for your concern.


Kind Regards,
Steve Kang.

Not applicable

Re: Can't authenticate user using DMS: "Failed to open document"

We have an HTTP module which intercepts calls to Authenticate.aspx and QvsViewClient.aspx and checks if the user has a session and that a qlikview header exists otherwise it will be set.

If the user does not have a session it tries to authenticate the user based on signed request parameters. It then redirects the user to the requested document.

The QVUSER header is used by QlikView to check access to documents.

Partner
Partner

Re: Can't authenticate user using DMS: "Failed to open document"

Thanks for your kind explanation.
I got an idea from your information.

Not applicable

Re: Can't authenticate user using DMS: "Failed to open document"

Hi kschmidt,

   I have configure qlikview IIS server (Qlikview 11 SR2 built 11440) and looking forward to confgute SSO on it.

  But I dont find QVAuth.dll file to add in ISAPI FILTER. and please can you explain what do you mean by HTTP module.

Not applicable

Re: Can't authenticate user using DMS: "Failed to open document"

We've created our own HTTP module for IIS which does what I explained above.

To use SSO I believe you need to develop something similar first.

Not applicable

Re: Can't authenticate user using DMS: "Failed to open document"

Hi Kschmidt,

   I am trying to configure DMS on well Set up QlikView IIS Server.

I step I tryed are as follows:

1. I invoke Qlikview Management Console

2. System > Setup > QlikView Server > Security

  Authentication :

       prohibit anonymous

  Anonymous Account

       On Local Computer

  Authorization

     DMS authorization(QlikView Control file Access)

  Miscellaneous

     Allow macro execution on server

     Compress Network Traffic

     Allow Extension

3. System > Setup > QlikView Server > Qlikview Web Server

     Authentication

         Always

    Type

       Custom User

           parameters :

              prefix : CUSTOM\

   Login Address

      Default login page(browser authentication)

4. System > Setup > QlikView Server > Directory Service Connectors > DSC@qvs > Custom Directory

  General

    Path : Custom     UserName : Admin       Password : qvadmin    port : 4735

  Users

   Custom User

      click on + sign and add 3 users with same password : qvadmin

   Custom User Group

   Group Name : developer

    And named users 2 from the above created users.

Even ReStart the Qlikview Services 5 among 6 .

We have 6 servers because I am using Qlikview IIS server.

Only Qlikview Web Server is down.

5. try to invoke Access Point , its pop up login dialog box.

  try to login by

       User Name : CUSTOM\irf

        Password : qvadmin

the dialog box disapear for few seconds and appears again with username and password in there associated text box

I am expecting assistance to sort the above scenario.

Thanks

Irfan Ghori