Qlik Community

QlikView Management

Discussion Board for collaboration on QlikView Management.

Not applicable

Custom Users + IIS6 Login Problem

Qlikview Version: 10.0.8935.7

OS: Windows Server 2003, IIS 6

Problem:

I’ve installed QlikView this morning, and started off usingNtlm Authentication, and it worked fine. But we need to use a Custom Directoryas all our users will not be in the same domain (or even on the same network).

What I have done is the following:

I created the custom directory:

1.JPG

Then I added a user:

2.JPG

On the server the setup is as follows:

3.JPG

I changed IIS so that the QvAJAXYfc folder has got anonymous access ENABLED and Windows Authentication DISABLED anndAccessPointSettings.aspx has got Anononymous Access DISABLED and Windows Authentication ENABLED as per the QV support document attached to another thread on this topic.

But I still can’t log in (tried a fewalternatives):

4.JPG

Whatelse do I need to do to be able to log on?

My Qlikview Server Authentication looks like this:

5.JPG

1 Reply
Not applicable

Custom Users + IIS6 Login Problem

I found something interesting, when I restart the Qlikview services the DirectoryServiceConnector log reads:

3/07/2011 14:20:33.9062500    Information    Initializing

13/07/2011 14:20:33.9218750    Information    Starting web service at port 4735

13/07/2011 14:20:33.9375000    Information    Starting webservice at port 4730

13/07/2011 14:20:33.9375000    Information    Initializing done

13/07/2011 14:20:33.9531250    Information    Initializing system webserver

13/07/2011 14:20:33.9531250    Information    Initializing system webserver

13/07/2011 14:20:33.9531250    Information    Webserver security set to: Ntlm

13/07/2011 14:20:33.9531250    Information    Authorization groupname: QlikView Administrators

13/07/2011 14:20:33.9531250    Information    Webserver security set to: Ntlm

13/07/2011 14:20:33.9531250    Information    Authorization groupname: QlikView Administrators

Why would it says webserver security is set to Ntlm when I have set it through the QEMC to Custom user?

Community Browser