Qlik Community

QlikView Management

Discussion Board for collaboration on QlikView Management.

Not applicable

Message: No Server, QVS@hostname is down

Dear All,

I have installed QvServer 11 SR1 setup with IIS as Webserver.

All Qlikview services running in Service console & IIS is also working fine.

In QMC Service tab QVS status is Disconneted and it shows

"Failed to contact the service.
hostname: Disconnected"

In Access Point it shows: Message: No Server

In Windows Application event log it shows:

System.Exception: Failed to retrieve document list from the specified QVS

   at QMSBackendCore.Service.ServiceImpl.GetUserDocumentList(Guid qvsID)

   at QMSBackendCore.Service.ServiceImpl.Diagnostics.CacheDocumentAvailable()

Please advice how do we overcome this? what conflict does it make not to work ?


Thanks,
Kumar

13 Replies
chauhans85
Esteemed Contributor

Message: No Server, QVS@hostname is down

did you used same licence to any other server??

it looking like your  qlikview server service is stop

go to services.msc -> qlikview server _. Restart

also check weither you have  licensed  server

hope this helps

Not applicable

Re: Message: No Server, QVS@hostname is down

Sunil, I have restarted the services as well. QvS is licensed and it was working fine till yesterday.
Al of sudden it stoped.

For reference I am attaching  qvwebserver log file

chauhans85
Esteemed Contributor

Message: No Server, QVS@hostname is down

may be you have skype installed on your system

you can uninstall and then restart your services

or

if you can change the port number from web server's config.xml

try this

open

For Window XP-

C:\Documents and Settings\all users\Application Data\ qliktech \ config. XML 

OR

For Window 7-C:\ProgramData\QlikTech\QvWebServer\ config. XML 

and

<Config>

<Port>81</Port>

<HttpsPort>-1</HttpsPort>

<TunnelHost> localhost  </TunnelHost>

<Synchronous>False</Synchronous>

<ConfigUrl>http://_:4750/qvws.asmx</ConfigUrl>

<TunnelUrl>http://_:81/scripts/QVSTunnel.dll</TunnelUrl>

<QvsStatusUrl>http://_:81/QvAjaxZfc/QvsStatus.aspx</QvsStatusUrl>

<LogLevel>Information</LogLevel>

<UseCompression>True</UseCompression>

<InstallationPath>C:\ProgramFiles\QlikView\Server\QvWebServer</

InstallationPath>

<QvsTimeout>60</QvsTimeout

hope this helps

Not applicable

Message: No Server, QVS@hostname is down

Hi Sunil,
Tried with the above what you mentioned, not working.

For your reference , I am attaching the config file details

<Config>

  <ConfigVersion>11</ConfigVersion>

  <DefaultUrl>http://_/</DefaultUrl>

  <DefaultQvs>QVS@qlikview-lab-3</DefaultQvs>

  <ConfigUrl>http://_:4750/QVWS/Service</ConfigUrl>

  <TunnelUrl>/scripts/QVSTunnel.dll</TunnelUrl>

  <QvsStatusUrl>/QvAJAXZfc/QvsStatus.aspx</QvsStatusUrl>

  <LogLevel>Information</LogLevel>

  <WriteStackTrace>False</WriteStackTrace>

  <UseCompression>True</UseCompression>

  <InstallationPath />

  <QvsTimeout>60</QvsTimeout>

  <QvsAuthenticationProt>Negotiate</QvsAuthenticationProt>

  <QvpPort>-1</QvpPort>

  <EnableUtilizationLogging>False</EnableUtilizationLogging>

  <AddCluster>

    <Name>QVS@qlikview-lab-3</Name>

    <LoadBalancing>CpuUsage</LoadBalancing>

    <AlwaysTunnel>False</AlwaysTunnel>

    <AddQvs>

      <Machine>qlikview-lab-3</Machine>

      <Port>4747</Port>

      <LinkMachineName>qlikview-lab-3</LinkMachineName>

      <Weight>1</Weight>

      <Username />

      <Password>Encrypted=DxdCGMWfOwU=</Password>

    </AddQvs>

  </AddCluster>

  <AddDSCCluster>

    <CustomUserPort>4735</CustomUserPort>

    <DirectoryServiceConnectorSettings>

      <ID>31078ffb-64b3-4fb3-a678-7437301ade95</ID>

      <Url>http://qlikview-lab-3:4730/DSC/Service</Url>

      <Name>DSC@qlikview-lab-3</Name>

      <Username>DxdCGMWfOwU=</Username>

      <Password>DxdCGMWfOwU=</Password>

      <LogLevel>Normal</LogLevel>

      <ShowAlerts>true</ShowAlerts>

    </DirectoryServiceConnectorSettings>

  </AddDSCCluster>

  <Authentication>

    <AuthenticationLevel>Login</AuthenticationLevel>

    <LoginAddress>/qlikview/login.htm</LoginAddress>

    <LogoutAddress>logout.htm</LogoutAddress>

    <GetTicket url="/QvAjaxZfc/GetTicket.aspx" />

    <GetWebTicket url="/QvAjaxZfc/GetWebTicket.aspx" />

    <HttpAuthentication url="https://_/scripts/GetTicket.asp" scheme="Basic" />

    <HttpAuthentication url="/QvAJAXZfc/Authenticate.aspx" scheme="Ntlm" />

  </Authentication>

  <AccessPoint>

    <Path>/QvAJAXZfc/AccessPoint.aspx</Path>

    <AjaxClientPath>/QvAJAXZfc/opendoc.htm</AjaxClientPath>

    <PluginClientPath>/QvPlugin/opendoc.htm</PluginClientPath>

    <DefaultPreferedClient>Plugin</DefaultPreferedClient>

    <DefaultView>Thumbnails</DefaultView>

    <DefaultPagesize>12</DefaultPagesize>

    <HighlightNotExecutedJobs>False</HighlightNotExecutedJobs>

    <HighlightThresholdMinutes>60</HighlightThresholdMinutes>

    <AllowCmdUrl>False</AllowCmdUrl>

    <Target>_self</Target>

    <RespectBrowsable>True</RespectBrowsable>

    <SystemMessage />

    <StatusRecheckInterval>60</StatusRecheckInterval>

    <DownloadPluginUrl>/QvPlugin/QvPluginSetup.exe</DownloadPluginUrl>

  </AccessPoint>

  <Ajax>

    <Path>/QvAJAXZfc/QvsViewClient.aspx</Path>

    <Path>/QvAJAXZfc/QvsViewClient.asp</Path>

    <NoCrypto>False</NoCrypto>

    <ProhibitMachineId>False</ProhibitMachineId>

    <Recording>False</Recording>

    <AllowCmdUrl>True</AllowCmdUrl>

  </Ajax>

  <Web>

    <Folders>

      <Folder>

        <Name>QLIKVIEW</Name>

        <Path>C:\Program Files\QlikView\Web</Path>

      </Folder>

      <Folder>

        <Name>QVAJAXZFC</Name>

        <Path>C:\Program Files\QlikView\Server\QlikViewClients\QlikViewAjax</Path>

      </Folder>

      <Folder>

        <Name>QVDESKTOP</Name>

        <Path>C:\Program Files\QlikView\Server\QlikViewClients\QlikViewDesktop</Path>

      </Folder>

      <Folder>

        <Name>QVPLUGIN</Name>

        <Path>C:\Program Files\QlikView\Server\QlikViewClients\QlikViewPlugin</Path>

      </Folder>

    </Folders>

    <Types>

      <Type>

        <Extension>.CSS</Extension>

        <Content>text/css</Content>

      </Type>

      <Type>

        <Extension>.HTM</Extension>

        <Content>text/html</Content>

      </Type>

      <Type>

        <Extension>.HTML</Extension>

        <Content>text/html</Content>

      </Type>

      <Type>

        <Extension>.JPG</Extension>

        <Content>image/jpeg</Content>

      </Type>

      <Type>

        <Extension>.GIF</Extension>

        <Content>image/gif</Content>

      </Type>

      <Type>

        <Extension>.JAR</Extension>

        <Content>application/octet-stream</Content>

      </Type>

      <Type>

        <Extension>.PNG</Extension>

        <Content>image/png</Content>

      </Type>

      <Type>

        <Extension>.EXE</Extension>

        <Content>application/octet-stream</Content>

      </Type>

      <Type>

        <Extension>.MSI</Extension>

        <Content>application/octet-stream</Content>

      </Type>

      <Type>

        <Extension>.HTC</Extension>

        <Content>text/xml</Content>

      </Type>

      <Type>

        <Extension>.JS</Extension>

        <Content>text/javascript</Content>

      </Type>

      <Type>

        <Extension>.XSLT</Extension>

        <Content>text/xml</Content>

      </Type>

      <Type>

        <Extension>.XML</Extension>

        <Content>text/xml</Content>

      </Type>

      <Type>

        <Extension>.XLS</Extension>

        <Content>application/vnd.ms-excel</Content>

      </Type>

      <Type>

        <Extension>.CSV</Extension>

        <Content>application/octet-stream</Content>

      </Type>

      <Type>

        <Extension>.PDF</Extension>

        <Content>application/pdf</Content>

      </Type>

      <Type>

        <Extension>.ICO</Extension>

        <Content>image/vnd.microsoft.icon</Content>

      </Type>

    </Types>

  </Web>

</Config>

chauhans85
Esteemed Contributor

Message: No Server, QVS@hostname is down

r u using same licence to other  qlikview server.

Not applicable

Message: No Server, QVS@hostname is down

Yes I was using it on other machine due to some issue it stopped working and then I used a new machine, installed and applied license.This was working fine till yesterday but all sudden it stopped.

Note:
Before new installation & license apply, i have stopped the services from the old machine.

chauhans85
Esteemed Contributor

Message: No Server, QVS@hostname is down

in previous machine

make all services mannual .because if they are automatic then the will start after system boot.

after making mannual restart all your services

hope this helps

Not applicable

Message: No Server, QVS@hostname is down

Ye Sunil, I am aware what you suggested.
Still no luck.

chauhans85
Esteemed Contributor

Message: No Server, QVS@hostname is down

if you have both IIS and  qlikview webserver running

then stop iis and then see .

hope this helps

Community Browser