Qlik Community

QlikView Management

Discussion Board for collaboration on QlikView Management.

Announcements
QlikWorld 2020: Join us May 11 - 14, 2020 in Phoenix, AZ. Register early and save $400. Learn More
Partner
Partner

QDS Status Started on Server but Disconnected on QEMC

Have an issue with QEMC running with load sharing on two physical servers, Qlikview Distribution Service will show started on server  but shows as disconnected on QEMC Services tab. Restarting the service corrects the problem, but does not correct the root cause for the disconnection.Any Idea on what could be causing this behavior?

Tags (3)
1 Solution

Accepted Solutions
Partner
Partner

Re: QDS Status Started on Server but Disconnected on QEMC

The client resolved the issue by reconfiguring the load sharing on their servers.

View solution in original post

5 Replies
Highlighted
philbishop
Contributor

QDS Status Started on Server but Disconnected on QEMC

One of my clients ran into a similar problem using QVS V10 SR4. I believe it was resolved after IT ran Windows updates and rebooted the server.
-Phil

Partner
Partner

QDS Status Started on Server but Disconnected on QEMC

in a case at one of mine, we found that the QVPR was corrupted, so we used the Power Tools DB Viewer to correct the problem

Partner
Partner

QDS Status Started on Server but Disconnected on QEMC

Thank you, we are testing this solution.

Partner
Partner

QDS Status Started on Server but Disconnected on QEMC

and we will be testing this also.  thanks

Partner
Partner

Re: QDS Status Started on Server but Disconnected on QEMC

The client resolved the issue by reconfiguring the load sharing on their servers.

View solution in original post