Qlik Community

QlikView Management

Discussion Board for collaboration on QlikView Management.

Announcements
QlikWorld 2020: Join us May 11 - 14, 2020 in Phoenix, AZ. Register early and save $400. Learn More
Not applicable

QV server 11 SR1s ervices are not running after installation

After installing QV 11 SR1 as a single server installation none of the QV services is running.

I can manually start Directory service connector, Qv Server service and QV webserver.

Distrubution service fails to start with following message:

distributions.PNG

In the log I find following error :

11.05.2012 15:40:50.6955982    Error    Exception=System.InvalidOperationException: Cannot load Counter Name data because an invalid index '' was read from the registry.

   at System.Diagnostics.PerformanceCounterLib.GetStringTable(Boolean isHelp)

   at System.Diagnostics.PerformanceCounterLib.get_NameTable()

   at System.Diagnostics.PerformanceCounterLib.get_CategoryTable()

   at System.Diagnostics.PerformanceCounterLib.CategoryExists(String machine, String category)

   at System.Diagnostics.PerformanceCounterCategory.Exists(String categoryName, String machineName)

   at QDSMain.ObjectPool.PerformanceCounterPool.CreateCounterFromNameAndType(CounterCreationDataCollection& counterDataCollection, String name, PerformanceCounterType type)

   at QDSMain.ObjectPool.PerformanceCounterPool.createCounterDataCollection()

   at QDSMain.ObjectPool.PerformanceCounterPool..ctor()

   at QDSMain.ObjectPool.InitObjects(ILogBucket i_LogBucket, eRunLevel i_RunLevel, Func`1 clusterIDListGetFunc)

   at QDSMain.MainClass.CheckAndInitializeEnviroment(ILogBucket logBucket, ClusterRegistration clusterReg)

   at QDSMain.MainClass.Run()

When looking higher up in the log file and find following:

11.05.2012 15:25:01.4843750    Error    Exception=System.UnauthorizedAccessException: Access to the registry key 'Global' is denied.

   at Microsoft.Win32.RegistryKey.Win32Error(Int32 errorCode, String str)

   at Microsoft.Win32.RegistryKey.InternalGetValue(String name, Object defaultValue, Boolean doNotExpand, Boolean checkSecurity)

   at Microsoft.Win32.RegistryKey.GetValue(String name)

   at System.Diagnostics.PerformanceMonitor.GetData(String item)

   at System.Diagnostics.PerformanceCounterLib.GetPerformanceData(String item)

   at System.Diagnostics.PerformanceCounterLib.get_CategoryTable()

   at System.Diagnostics.PerformanceCounterLib.CategoryExists(String machine, String category)

   at System.Diagnostics.PerformanceCounterCategory.Exists(String categoryName, String machineName)

   at QDSMain.ObjectPool.PerformanceCounterPool.CreateCounterFromNameAndType(CounterCreationDataCollection& counterDataCollection, String name, PerformanceCounterType type)

   at QDSMain.ObjectPool.PerformanceCounterPool.createCounterDataCollection()

   at QDSMain.ObjectPool.PerformanceCounterPool..ctor()

   at QDSMain.ObjectPool.InitObjects(ILogBucket i_LogBucket, eRunLevel i_RunLevel, Func`1 clusterIDListGetFunc)

   at QDSMain.MainClass.CheckAndInitializeEnviroment(ILogBucket logBucket, ClusterRegistration clusterReg)

   at QDSMain.MainClass.Run()

The user running the service is local admin, so it should have access or?

QV management service just stops so soon as I start it with no message. Log saying:

11.05.2012 15:37:20.0574576    Information    Initializing QlikView Management Service...

11.05.2012 15:37:20.0887072    Information    Echoing system information:

11.05.2012 15:37:20.0887072    Information    EntryAssembly=QVManagementService, Version=11.0.11282.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null

11.05.2012 15:37:20.1199568    Information    GetTotalMemory=476872

11.05.2012 15:37:20.1199568    Information    WindowsIdentity=mydomain\qlikviewuser

11.05.2012 15:37:20.1199568    Information    IsJITTrackingEnabled=True

11.05.2012 15:37:20.1199568    Information    Environment=64 bit

11.05.2012 15:37:20.1199568    Information    Available Memory=8330.22 Mb. Total Memory=9215.55 Mb. Available Pagefile=17397.35 Mb. Total PageFile=18429.25 Mb.

11.05.2012 15:37:20.2137056    Information    Product Information=Product name: QlikView Management Service x64, Client Build Number: 11.0.11282.0, Target Platform: x64,

11.05.2012 15:37:20.2137056    Information    Current Process Information=User Domain Name: PHOTOLINE, User Name: qlikview, Start Directory: C:\Program Files\QlikView\Management Service, File Name: QVManagementService.exe, Process ID: 844, Base Priority: 8, Processor Affinity: 1, Privileged Processor Time: 00:00:00.0312500, Input Language: Norwegian (nb-NO), Working Set: 22851584, Minimum Working Set: 204800, Maximum Working Set: 1413120,

11.05.2012 15:37:20.2137056    Information    Machine Information=Computer Name: QLIKVIEW1, Operating System Version: Win32_OperatingSystem=@ X64 (Microsoft Windows NT 6.1.7600.0), .NET Version: 4.0.30319.1, MDAC Version: 6.1.7600.16385, Monitors: 1, Physical Memory: 9215Mb, Available Memory: 8328Mb,

11.05.2012 15:37:20.2137056    Information    CPU Information=CPU 0: Intel(R) Xeon(R) CPU           E5620  @ 2.40GHz,

11.05.2012 15:37:20.2137056    Information    Logical Drives Information=Drives: A:\ C:\ D:\ ,

11.05.2012 15:37:20.2137056    Information    Network Information=Connected: True, Host Name: qlikview1, IP Address 1: ::1, IP Address 2: 192.4.100.61,

11.05.2012 15:37:20.2137056    Information    File Information=PIX.dll: Date=11.04.2012 20:35:06, Version=11.0.11282.0, QMSAPIDocumentation.chm: Date=11.04.2012 20:50:54, Version=, QMSBackendCore.dll: Date=11.04.2012 20:35:10, Version=11.0.11282.0, QMSBackendDDL.dll: Date=11.04.2012 20:35:08, Version=11.0.11282.0, QMSBackendInterface.dll: Date=11.04.2012 20:35:12, Version=11.0.11282.0, QMSFileSystem.dll: Date=11.04.2012 20:35:08, Version=11.0.11282.0, QMSHttpService.dll: Date=11.04.2012 20:35:08, Version=11.0.11282.0, QVALibrary.dll: Date=11.04.2012 20:35:08, Version=11.0.11282.0, QvLEF.dll: Date=11.04.2012 20:35:04, Version=11.0.11282.0, QVManagementService.exe: Date=11.04.2012 20:35:22, Version=11.0.11282.0, QVManagementService.exe.config: Date=11.04.2012 19:46:24, Version=, QVPRDAL.dll: Date=11.04.2012 20:35:04, Version=11.0.11282.0, QVPRMSSQL.dll: Date=11.04.2012 20:35:08, Version=11.0.11282.0, QVPRXML.dll: Date=11.04.2012 20:35:06, Version=11.0.11282.0, QVSNetRemote.dll: Date=11.04.2012 20:35:02, Version=11.0.11282.0, SNMP.dll: Date=11.04.2012 20:35:02, Version=11.0.11282.0, SolutionDomains.dll: Date=11.04.2012 20:35:12, Version=11.0.11282.0, SolutionGlobal.dll: Date=11.04.2012 20:35:02, Version=11.0.11282.0, Wrappers.dll: Date=11.04.2012 20:35:08, Version=11.0.11282.0,

The post http://community.qlik.com/thread/52785?tstart=30 has similar symptoms, but I tried the fix with no result.

1 Solution

Accepted Solutions
Not applicable

Re: QV server 11 SR1s ervices are not running after installation

Managed to solve the issue now.  The .net framework installation seemed to be corrupt. Reinstalled OS and then it works fine.

5 Replies
Highlighted
vmusolov
New Contributor II

Re: QV server 11 SR1s ervices are not running after installation

Try to create new user, add em to 2 groups:

Local Admins and

QV Admins,

then set services to launch with this user.

User must have

UNchecked property User must change password (password need to be setted) and

password newer expired (if u need it).

GoodLuck

Not applicable

Re: QV server 11 SR1s ervices are not running after installation

The original user had the same rights, and I did the same when trying to follow the solution in http://community.qlik.com/thread/52785?tstart=30

But anyway I tried again now, and the same problem still exists.

Not applicable

Re: QV server 11 SR1s ervices are not running after installation

Managed to solve the issue now.  The .net framework installation seemed to be corrupt. Reinstalled OS and then it works fine.

Not applicable

Re: QV server 11 SR1s ervices are not running after installation

Rather than re-install the os, I ran a cmd prompt as admin and ran "lodctr /R"  this rebuilds the performance counters in .NET.  Worked for me anyway.

Not applicable

Re: QV server 11 SR1s ervices are not running after installation

Hi pwhoriskey,

This innocuous command worked for me. I was struggling for more than two days. Tryied uninstall-reinstall multiple times, nothing worked. This simple command did the magic. Thanks a ton.