Qlik Community

QlikView Publisher

Discussion Board for collaboration on QlikView Publisher.

Announcements
QlikView Fans! We’d love to hear from you.
Share your QlikView feedback with the product team… Click here to participate in our 5-minute survey.
Rules, plus terms and conditions, can be found here.
Not applicable

Active Directory settings

Hello,

We are using Version 9 SR5. This morning, I found out that our Active Directory settings page had the following error message:

Failed using the credentials for user at directoryentry LDAP://***/RootDSE.

When I try to access Accesspoint, I get the following message:

Access denied! The server (QVS) is currently too busy. If the problem persists, please contact your system administrator.

I have even uninstalled and installed qlikview.

Any thoughts?

Tags (2)
1 Solution

Accepted Solutions
vgutkovsky
Honored Contributor II

Active Directory settings

I doubt those 2 problems are related. For the LDAP problem, try specifying the DSC in Distinguished format (e.g. LDAP://DC=my,DC=domain,DC=com). Then try to create a distribution task and add users. If you are able to browse/add users then your DSC is working fine.

For the second problem, try the solution I posted in response to your other QlikCommunity post.

Regards,

7 Replies
vgutkovsky
Honored Contributor II

Active Directory settings

I doubt those 2 problems are related. For the LDAP problem, try specifying the DSC in Distinguished format (e.g. LDAP://DC=my,DC=domain,DC=com). Then try to create a distribution task and add users. If you are able to browse/add users then your DSC is working fine.

For the second problem, try the solution I posted in response to your other QlikCommunity post.

Regards,

Not applicable

Active Directory settings

Thanks Vlad, Well, I guess i am going to need some LDAP pointers from you. Till yesterday, it used to be LDAP://abc , LDAP://xyz and and so on and so forth.

Now, should I be giving it as LDAP://DC = abc,DC = com?

Pardon my ignorance.

vgutkovsky
Honored Contributor II

Active Directory settings

Distinguished format seems to work better, yes.

Not applicable

Active Directory settings

Vlad, I acquired the complete qualifier names from the network Admin and used those. That did the trick.

Thanks for the help

vgutkovsky
Honored Contributor II

Active Directory settings

Interesting. That solved both problems?

Not applicable

Active Directory settings

Well, I would say, uninstalling, deleting registry items and folders and reinstalling solved the problem with Accesspoint.

Not applicable

Re: Active Directory settings

Hi Vlad,

i need some refereces to integrate the QV applications within oracle webcentre...basically i have to read the users from oracle internet identity (OID) to make single-sign-on for qlikview applications from webcentre poratl....does anybody have integrated the qlikview  with oracle webcentre....? appreciate your respoces or docs to my email id below suleman.imrankhan@gmail.com 

Community Browser