Qlik Community

QlikView Scripting

Discussion Board for collaboration on QlikView Scripting.

Announcements
QlikView Fans! We’d love to hear from you.
Share your QlikView feedback with the product team… Click here to participate in our 5-minute survey.
Rules, plus terms and conditions, can be found here.
Not applicable

Apply Map doesn't work properly

Please, see the files attached. The field "item_substitute" doesn't match like the Inline table.

Can you guys check out what is wrong??

Tags (2)
1 Solution

Accepted Solutions
Not applicable

Re: Apply Map doesn't work properly

Hi Julio,

In your application in actual state, you are mapping the field Classifications of table Menu with Food_name of mapping table. This never will match.

If you want to use a mapping table for food:

You should use:

Mapping

LOAD

item_id, Food_name
FROM

First field is the field to map, and second is the result.

And then ApplyMap('Temp',item_id) as item_substitute (Here item_id is the field of Menu table.

Regards.

4 Replies
Not applicable

Re: Apply Map doesn't work properly

Hi Julio,

In your application in actual state, you are mapping the field Classifications of table Menu with Food_name of mapping table. This never will match.

If you want to use a mapping table for food:

You should use:

Mapping

LOAD

item_id, Food_name
FROM

First field is the field to map, and second is the result.

And then ApplyMap('Temp',item_id) as item_substitute (Here item_id is the field of Menu table.

Regards.

Not applicable

Re: Apply Map doesn't work properly

but Guzmán, try to uncomment the inline tables... See that it's working perfectly... why is it not working when I load it from the .xls file?

Not applicable

Re: Apply Map doesn't work properly

pay attention, the only problem is with the hamburguer...

Not applicable

Re: Apply Map doesn't work properly

It worked, I rewrote the table in the .xls file and it worked, it was some kind of problem, bug, i don't know. But thank you, alot

Community Browser