Qlik Community

Ask a Question

QlikView Scripting

Discussion Board for collaboration on QlikView Scripting.

Announcements
Welcome to our newly redesigned Qlik Community! Read our blog to learn about all the new updates: READ BLOG and REPORTED ISSUES
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Contributor II
Contributor II

Error loading data

Hello,

I am having trouble with qlikview when loading a very specific set of data. For some strange reason, QV does not recognize "0E0" and "0E1" as different data values. When loading the following table, qv reads 5 records but only 4 distinct values.

this is the script:

T_Table:
LOAD * INLINE [
Field
0E1
0E0
AAA
BBB
CCC];


I would appreciate if anyone knows how to fix this.

Regards,

munirche

1 Solution

Accepted Solutions
Not applicable

That is weird. I can't say I know why it is happening.

To fix it, you should format the field as Text, use:

T_Table:
LOAD Text(Field) As Field INLINE [
Field
0E1
0E0
AAA
BBB
CCC
];


EDIT: Could QlikView be treating it as scientific notation? 0 x 10^1 and 0 x 10^0 would both be zero?

View solution in original post

3 Replies
Not applicable

That is weird. I can't say I know why it is happening.

To fix it, you should format the field as Text, use:

T_Table:
LOAD Text(Field) As Field INLINE [
Field
0E1
0E0
AAA
BBB
CCC
];


EDIT: Could QlikView be treating it as scientific notation? 0 x 10^1 and 0 x 10^0 would both be zero?

View solution in original post

Luminary
Luminary

Your observation looks correct since =1E0*5 in QlikView equals 5 and QlikView treats 0A1 and 0A0 as distinct.

Contributor II
Contributor II

NMiller, thanks for your help.

Regards,

munirche