Qlik Community

QlikView Scripting

Discussion Board for collaboration on QlikView Scripting.

Announcements

Breathe easy -- you now have more time to plan your next steps with Qlik!
QlikView 11.2 Extended Support is now valid through December 31, 2020. Click here for more information.

munirche
New Contributor II

Error loading data

Hello,

I am having trouble with qlikview when loading a very specific set of data. For some strange reason, QV does not recognize "0E0" and "0E1" as different data values. When loading the following table, qv reads 5 records but only 4 distinct values.

this is the script:

T_Table:
LOAD * INLINE [
Field
0E1
0E0
AAA
BBB
CCC];


I would appreciate if anyone knows how to fix this.

Regards,

munirche

1 Solution

Accepted Solutions
Not applicable

Error loading data

That is weird. I can't say I know why it is happening.

To fix it, you should format the field as Text, use:

T_Table:
LOAD Text(Field) As Field INLINE [
Field
0E1
0E0
AAA
BBB
CCC
];


EDIT: Could QlikView be treating it as scientific notation? 0 x 10^1 and 0 x 10^0 would both be zero?

3 Replies
Not applicable

Error loading data

That is weird. I can't say I know why it is happening.

To fix it, you should format the field as Text, use:

T_Table:
LOAD Text(Field) As Field INLINE [
Field
0E1
0E0
AAA
BBB
CCC
];


EDIT: Could QlikView be treating it as scientific notation? 0 x 10^1 and 0 x 10^0 would both be zero?

Luminary
Luminary

Error loading data

Your observation looks correct since =1E0*5 in QlikView equals 5 and QlikView treats 0A1 and 0A0 as distinct.

munirche
New Contributor II

Error loading data

NMiller, thanks for your help.

Regards,

munirche