Qlik Community

QlikView Scripting

Discussion Board for collaboration on QlikView Scripting.

Announcements
Modernize Your QlikView Deployment webinar, Nov. 3rd. REGISTER
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Contributor III
Contributor III

Load a QVW from web services?

Hi!  I am trying to access a web services site in order to bring data into QV desktop.  I go into my QV load script, indicate that I want to bring data from a web file and put in the web address.  QV comes back with "Internet Error: 12038". 

The web address is an HTTPS address and, when I access it through a web browser I'm told that there is a problem with the site's certificate.  I tell the brower to ignore the error and the data comes back to me.  Is this related to why I can't get my data into QV?  How do I get around this issue?

I'm using QV Desktop version 10

Thanks in advance for your help.

-- Ben

1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Contributor III
Contributor III

Just wanted to give an update in case it helps others in the future.  The web address of the web service I was calling was https://api.hurtfulsite.com/...  The site would then translate this (not sure of the correct technical terminology here) to https://www.hurtfulsite.com/...  It turns out that, to make the script work, all I had to do was call the www directly rather than the api.  Everything's working now.

-- Ben

View solution in original post

5 Replies
Highlighted
Contributor III
Contributor III

Anyone?  Bueller?  Bueller?

Highlighted
Not applicable

Ben,

Check out this document and see if it helps:  How to call a WebService to pull some data into the QV application

Highlighted
Contributor III
Contributor III

Hi, Jason.  Thanks for the link.  I already looked into this one and it appears more focused on how to call a WebService from within the QV user interface.  I couldn't see how to apply it to calling WebServices from within the load script.

Highlighted
Contributor III
Contributor III

Just wanted to give an update in case it helps others in the future.  The web address of the web service I was calling was https://api.hurtfulsite.com/...  The site would then translate this (not sure of the correct technical terminology here) to https://www.hurtfulsite.com/...  It turns out that, to make the script work, all I had to do was call the www directly rather than the api.  Everything's working now.

-- Ben

View solution in original post

Highlighted
Partner
Partner

So... How is the script that you used to accomplish the data loading from a Web Service?