Qlik Community

QlikView Scripting

Discussion Board for collaboration on QlikView Scripting.

Not applicable

ODBC connection with no user name

Hi,

Historically we have been loading all our data into QlikView via multiple .csv files, the decision was recently taken to try and improve this by loading in as much data as we can via a ODBC connection. A problem arose when we tried to connect to a database without any users, we have 3 databases in our package and only one has user records on, the other 2 rely on the authentication of the first ( not sure why, some historical reason ). The Microsoft OTBC manager connects & tests fine with all 3 databases unfortunately this does not seem to be the case inside QlikView, QlikView refuses to connect to the database with NO users and just hangs without a error message. Any help would be appreciated

Thanks,

Gavin.

Tags (1)
7 Replies
biester
Valued Contributor

AW:ODBC connection with no user name

Hi,

just to not talking merely abstractly and enabling us to eventually test your scenario: what kind of databases are you connecting to by ODBC?

Rgds
Joachim

Not applicable

AW:ODBC connection with no user name

Joachim -

Hi,

We are running on Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition.

QlikView 8.5 x64

The database I am trying to connect to is a progress Itanium database .

The drive I am using is Progress OpenEdge 10.2A Driver.

The connect statement will appear if I use the wizard, if I then choose the SELECT button the machine just hangs.

We have a development environment where I have created a user on all three databases and they all connect O.K.

Thanks,

Gavin.

biester
Valued Contributor

AW:Re: AW:ODBC connection with no user name

Hi Gavin,

well, honestly I've not any experience with Progress DB and I cannot test the scenario either, but I faintly remember a similar problem with ODBC some time ago (we're mostly using OLE DB with Oracle now as I already had strange adventures with ODBC for Oracle). I'll try if I find the issue in my old files, but perhaps there are some Progress specialists around here - if it really is a DB specific issue ...

Sorry to not be able to be of mor help for the time being,
Rgds,
Joachim

Not applicable

AW:Re: AW:ODBC connection with no user name

O.K. No problem thanks for looking.

We have tried to use OLE DB, on the test server (32 Bit) all works O.K. but can't get a single connection to work on our live box (64 Bit). Can't see the tables on any of the databases, says the connection is O.K but just can't see any tables, keeps asking to reconnect. Will have to keep exporting to .csv for the time being ....

Gavin.

Not applicable

AW:Re: AW:ODBC connection with no user name

Hello Gavin,

Did you update to ODBC or OLEDB Connection. I also have a requirement to connect Qlikview to the ERP System Normal 0 21 false false false DE X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 an ERP system called QAD Enterprise (or MFG/Pro) which runs on Progress Database.

Thanks and Regards

Sravan

Not applicable

AW:Re: AW:ODBC connection with no user name

Sravan,

I did and I did not manage to connect to the database as I wanted. I required a new 64Bit ODBC driver because I was running on a 64 bit machine and this worked. Unfortunately I did not manage to connect without using a user-id. I have connected using the new driver and a user-id and everything seems to work fine now.

Gavin.

Not applicable

AW:Re: AW:ODBC connection with no user name

Thankyou Gavin for the Info

Community Browser