Qlik Community

QlikView Scripting

Discussion Board for collaboration on QlikView Scripting.

Announcements
Talk to Experts Tuesday, Live Q&A, September 22: Moving from QlikView to Qlik Sense. REGISTER
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Creator
Creator

Problem loading UTF8 from SQL Server

I'm loading data from a SQL Server 2008 database that contains UTF8  but the data is not displayed correctly in Qlikview

For example the word Europe’s (with a single closed quote and not an apostrophe)

is shown as

Europe’s

when I load into Qlikview via OLE DB.

I've also tried the QvODBCConnectorPackage with the same result.

Any suggestions?

Thanks

1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Creator
Creator

Well after much head scratching it occurred to me that instead of loading from our Dev database I should try our live database - and it worked! Seems like there is an issue in how our Dev environment is set up.

View solution in original post

2 Replies
Highlighted
Creator
Creator

Try using this in your SQL Select statement:

SUBSTR(CONVERT(FIELD_NAME, 'US7ASCII', 'UTF8'), 1, 2000) AS FIELD_NAME


I'm not familiar with SQL Server 2008, but this works in Oracle / PLSQL. There might be a similar syntax for SQL Server as well.


Mikhail Bespartochnyy

Highlighted
Creator
Creator

Well after much head scratching it occurred to me that instead of loading from our Dev database I should try our live database - and it worked! Seems like there is an issue in how our Dev environment is set up.

View solution in original post