Qlik Community

QlikView Scripting

Discussion Board for collaboration on QlikView Scripting.

Announcements
Modernize Your QlikView Deployment webinar, Nov. 3rd. REGISTER
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Not applicable

Section Access with Inline, Spreadsheet, and Domain Access

Hello All,
I'm trying to setup section access in which a list of users in a spreadsheet controls the omit and cost access, but the domain ID logs them into the application.  Here's what I have...
Section Access; //Start of section access part

DIRECTORY;

Sec:
LOAD * INLINE [USER, USERID, NTNAME, PASSWORD, ACCESS, OMIT
     qlikview, qlikview, *, qk2, ADMIN, 
      svc_qlikview11, *, svc_qlikview11@test.net, *, ADMIN,
      a, a, *, 123, USER,     CostAmount
     a, a, *, 123, USER, VendorName
     a, a, *, 123, USER, VendorNumber
     a, a, *, 123, USER, Manufacturer
]
;

Concatenate (Sec)     
LOAD TRIM(UPPER(USERID)) as USER,
      '*'
AS USERID,
      'DOMAIN\' +
TRIM(UPPER(USERID)) as NTNAME,
     '*'
AS PASSWORD,
    
TRIM(UPPER(ACCESS)) AS ACCESS,
    
OMIT

FROM $(vDataFilePath)UserList.xlsx (ooxml, embedded labels, table is User);

Section Application; //End of section access part
star is *;


DIRECTORY;

Sec2:
LOAD * INLINE [USER, ALLOWCOST
     QLIKVIEW, Y
     SVC_QLIKVIEW11, Y
     A, N
]
;

Concatenate (Sec2)
LOAD
   
TRIM(UPPER(USERID)) AS USER,
   
TRIM(UPPER(ALLOWCOST)) AS ALLOWCOST //Flag for showing Item Costing
FROM $(vDataFilePath)UserList.xlsx (ooxml, embedded labels, table is User);

The spreadsheet that this uses looks like the following:
USERIDUSERPASSWORDACCESSDEPTALLOWCOSTOMITHeader 8
user1user1123ADMINITY
user2user2123USERITN*
user3user3123USERFINY

When I build and reopen the application, I have to login using one of the inline user IDs.  It isn't recognizing my domain user.  What am I missing?

Thanks,

CL

1 Reply
Highlighted
Not applicable

I knew it would be something simple.

'DOMAIN\' + TRIM(UPPER(USERID)) as NTNAME,

Needed to be changed to

'DOMAIN\' & TRIM(UPPER(USERID)) as NTNAME,

Now it is all working as I had thought it should.  I'm not sure whether I needed to pull the ALLOWCOST as a separate pull or not.  Opinions?

Thanks,

CL