Qlik Community

QlikView Scripting

Discussion Board for collaboration on QlikView Scripting.

Announcements
Leverage your QlikView investment to modernize BI – see how! Join Group
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Not applicable

Set codepage in OLEDB Connect to

Hello everybody,

I have a problem setting the codepage when connecting to a MS SQL Database with an OLEDB driver in qlikview. The database contains cyrillic characters. When I don't specifiy any codepage, qlikview only displays ?? instead of characters. I use the following connection string:

OLEDB CONNECT TO [Provider=SQLOLEDB.1;Integrated Security=SSPI;Persist Security Info=False;Initial Catalog=$(sDbName);Data Source=$(sDbServer);Use Procedure for Prepare=1;Auto Translate=True;Packet Size=4096;Use Encryption for Data=False;Tag with column collation when possible=False](codepage is 1251);

The specified codepage doesn't seem to change anything. I already tried several different values (also ansi, unicode, etc.) but nothing changed.

When I set Auto Translate to False it shows different characters, but still no cyrillic.

Does anybody have an idea how to solve the problem?

Thanks!

Christina

Tags (3)
1 Reply
Highlighted
Partner
Partner

Re: Set codepage in OLEDB Connect to

Hi Christina,

I had the same challenge.

I could not resolve with an Ole DB connection, so I changed to an ODBC connection and there it worked.

Did found a solution to use a codepage within  a Ole DB?

Br. Jeroen