Qlik Community

QlikView Scripting

Discussion Board for collaboration on QlikView Scripting.

datanibbler
Esteemed Contributor

Subroutine - I'm missing some little thing


Hi,

I have built a subroutine before, but only once. Now I have a code that is necessary to cleanse the data we get from our customer.

The code works fine on one record - but in reality, there might of course be more than one, and it might not be the first.

=> So I need a subroutine that I can call once for every record.

It's there I am currently failing: When I click through the script in debugging_mode, QlikView reads the "sub" line, but it seems to skip all the steps inbetween and jump directly to the "end sub".

Can someone help me? I am already comparing it to the app where I built a subroutine and I can't spot a relevant difference.

Thanks a lot!

Best regards,

DataNibbler

Tags (1)
3 Replies
Employee
Employee

Re: Subroutine - I'm missing some little thing

You need a subroutine to be called to every record on a load command? Please read this blog post  http://community.qlik.com/blogs/qlikviewdesignblog/2014/10/03/teaching-the-load-script-new-tricks

datanibbler
Esteemed Contributor

Re: Subroutine - I'm missing some little thing

Hi,

sorry, but following that link I cannot find it.

Anyway - the subroutine seems to work now.

Only, when I go through the script step_by_step, I get an error in the calling_code.

That goes like this:

// I have that variable and in my testing scenario, it has the value 2

For  i = 1 TO $(v_Nr_Rows_Multi)
  
CALL Datensatzcleansing (i)
next

Can you tell me what's wrong about that? I can't spot anything.

P.S.: The subroutine should thus fire twice, it does so once - and then stops.

Employee
Employee

Re: Subroutine - I'm missing some little thing

Could you post your subroutine code?

Let me take a look

Community Browser