Qlik Community

QlikView Scripting

Discussion Board for collaboration on QlikView Scripting.

Announcements

Breathe easy -- you now have more time to plan your next steps with Qlik!
QlikView 11.2 Extended Support is now valid through December 31, 2020. Click here for more information.

Not applicable

Where in load doesn't seem to work??

Hi guys!

I have a problem that I don't understand.

I have a table actions, I want to seperate that table into A_actions and P_actions

(action category starts with an 'a' or a 'p')

This is what I wrote in my script:

FROM

[..\2. Extraction to QVD layer\QVD_Ivla\Actions_Ivla.qvd]

(qvd)

where LEFT(action_category,1) = 'a' AND _address_id = '2153359';

the address_id is an extra test.

Because in attachment you can see the result, I have a lot more records than that address_id and where the action category starts with an a.

Can anyone explain to my why this is?

Kind regards,

Katleen

1 Solution

Accepted Solutions
dfoster9
Valued Contributor

Re: Where in load doesn't seem to work??

Can you paste the LOAD portion of your statement and can you confirm that the field Address_Id is not loaded in any other part of your script.

The other thing to do is not use a table-box for data checking but to use the data preview in the data model view.

3 Replies
dfoster9
Valued Contributor

Re: Where in load doesn't seem to work??

Can you paste the LOAD portion of your statement and can you confirm that the field Address_Id is not loaded in any other part of your script.

The other thing to do is not use a table-box for data checking but to use the data preview in the data model view.

Not applicable

Re: Where in load doesn't seem to work??

The address_id is a foreign key and they are all loaded through the primary key in the addresses table.

Seems logical now!

thank you

dfoster9
Valued Contributor

Re: Where in load doesn't seem to work??

No problem. Glad to help.