Qlik Community

QlikView Scripting

Discussion Board for collaboration on QlikView Scripting.

Not applicable

simple line chart not working

Hi all,

I am trying to make a simple line chart but it does not seem to work.

Athough it shows the data as a straight table the line chart does not render.

See attached example.

Regards.

Tags (1)
1 Solution

Accepted Solutions
Employee
Employee

Re: simple line chart not working

Your "TorqueValue" is loading as a text

Change

SubField(TorqueVal,',',2) as TorqueValue,

into

num#(trim(SubField(TorqueVal,',',2))) as TorqueValue,

Another point is that you need a aggregation function into your graph, maybe SUM() will fit

3 Replies

Re: simple line chart not working

Hi,

     This is because the TourqueValue is not in Number format, its in string format.

     Do following change in the script.

     Use the Num#() Function, to change string to number

TorqueData:

LOAD id,

  serial,

  firmware,

  SubField(TorqueVal,',',1) as Turn,

  num#(SubField(TorqueVal,',',2)) as TorqueValue,

  TestDate

Resident TorqueDataTmp;

Regards,

Kaushik Solanki

Employee
Employee

Re: simple line chart not working

Your "TorqueValue" is loading as a text

Change

SubField(TorqueVal,',',2) as TorqueValue,

into

num#(trim(SubField(TorqueVal,',',2))) as TorqueValue,

Another point is that you need a aggregation function into your graph, maybe SUM() will fit

Not applicable

Re: simple line chart not working

Thaks you both of you for the quick reply.

How haven't I notice. Hmm its probably the lack of sleep

Community Browser