Qlik Community

QlikView Scripting

Discussion Board for collaboration on QlikView Scripting.

Announcements

Breathe easy -- you now have more time to plan your next steps with Qlik!
QlikView 11.2 Extended Support is now valid through December 31, 2020. Click here for more information.

paulyeo11
Not applicable

why SegmentMap: table not generated in SQL mode ?

Hi All

I have below script :-

CONNECT TO [Provider=SQLOLEDB.1;Persist Security Info=False;User ID=SA;Initial Catalog=andonDatabas;Data Source=Paul;Use Procedure for Prepare=1;Auto Translate=True;Packet Size=4096;Workstation ID=PAUL;Use Encryption for Data=False;Tag with column collation when possible=False];

SQL select * from record_produksi_plc;

SegmentMap:

MAPPING LOAD * INLINE [

Original, New

5,Human error

39,Machine error

A2,Business Partner

];

I like to know why when QV run the SegmentMap: line , it does not create a table for SegmentMap ? can some one advise me ?

Paul

5 Replies
Not applicable

Re: why SegmentMap: table not generated in SQL mode ?

Hi Paul,

Mapping tables are automatically dropped at the end of the script.

maxgro
Not applicable

Re: why SegmentMap: table not generated in SQL mode ?

in your script at the end because you have the SegmentMap in the last tab

Qlik creates a mapping table

Qlik drop the mapping table

There is a problem in your script, you are using the SegmentMap in first tab but there isn't any SegmentMap until the last tab

paulyeo11
Not applicable

Re: why SegmentMap: table not generated in SQL mode ?

Hi Massimo

The reasons i put the mapping table at the end is because when i put at front i get error.

As for your comment :-There is a problem in your script, you are using the SegmentMap in first tab but there isn't any SegmentMap until the last tab

i not quite understand what you mean , how can i correct my mistake ? Mistake are proof that you are trying...

Paul

Not applicable

Re: why SegmentMap: table not generated in SQL mode ?

Not applicable

Re: why SegmentMap: table not generated in SQL mode ?

Mapping Loads are for applymaps, They will do their job for applymap, if there is any. They won't show up in the data model.