Qlik Community

QlikView Security & Governance

Discussion Board for collaboration on QlikView Security and Governance.

Announcements
QlikView Fans! We’d love to hear from you.
Share your QlikView feedback with the product team… Click here to participate in our 5-minute survey.
Rules, plus terms and conditions, can be found here.
Not applicable

AD / Section Access troubleshooting

Hello,

Since a couple of days, i'm facing a surprising problem with my section Section Access.

From the day i've been connected to the company network through a VPN, and been back to the office, i no longer can access to my app with the thick client (access denied) BUT i do have the access through the access point.

In order to understand, i have created a stupid Hello world app.

Section Access;

LOAD * INLINE [

    ACCESS, NTNAME, DATA_GROUPE, TAB_GROUPE

    ADMIN, zz-A3.31-Administration_QlikView, ADMINS, USERS_T_ALL

    ADMIN, zz-A3.31-Administrateurs_QV_Holding, ADMINS, USERS_T_ALL  

    USER, chungf, ADMINS, USERS_T_ALL

    ];

The first is the servor administrator account.

The second one is the group i'm supposed in (we've checked several times, my name is in the list).

Last one my NTNAME.

When I reload the app like no problem. Obvious, i'm in the white list with my NTNAME.

When i reload the app without my NTNAME, the access is denied on the thick app BUT there no trouble on the access point. That means i'm rightly configured on the AD group, am I ?

Does someone have any suggestion to solve my problem ? An option to check ?

I would appreciate your help.

Regards

Fabien

Community Browser