9 Replies Latest reply: Jul 1, 2016 6:25 AM by Tim Maher RSS

    Google Maps in Access Point

    mike williams

      Hi all,

      I am using Google Maps in a scatter chart with the Google URL set as a Dynamic Image.

      This works in my personal edition, however, when I open the document through Access Point the map will not display. I am using IE Plugin. Does anyone have any suggestions as to what may be going wrong?

      Thanks

      Mike

        • Google Maps in Access Point
          Steve Dark

          Hi Mike,

          When opening through the Access Point the server will be pulling down the map image and then sending it down to the client. Is the server locked down in such a way that it can't make that request to the internet?

          Check your proxy and firewall settings on the server to ensure that the server and the service user you are using can access Google Maps pages.

          Hope that helps,

          Regards,
          Steve

          • Google Maps in Access Point

            Hi Mike,

            I am not sure why you are not able to Google Maps. I managed to open the Google Maps in the access point without any problem. Not even did any changes in the settings as well. I got opened in the first attempt itself.

            Probably as said you need to check your firewall settings.

            • Google Maps in Access Point
              mike williams

              Hi Both,

              Thanks for your suggestions but it doesn't seem to be a firewall issue as I can view the map url's generated in internet explorer - just not through Access Point.

              Could it be that we do not have the dynamic push licence for Qlikview Server?

              Thanks

              Mike

                • Google Maps in Access Point
                  Steve Dark

                  Hi Mike,

                  When you connect to Google Maps using the URL then you are making the connection from the client machine. When you are having a map displayed in QlikView on the server it is the server that is connecting to Google maps and then then client just downloads the image from the server. If the server doesn't have connectivity to the internet then that will fail.

                  On some networks it is down to domain account as to what can be accessed on the internet. Is that the case in your environment? If so, is the user that the QlikView Server Service running as allowed to access the internet?

                  Regards,
                  Steve

                • Re: Google Maps in Access Point

                  When I had exactly the same problem, it was indeed the internet access settings for the user on the server that runs the QVS service. Specifically, the resolution was:

                   

                  1. Log on to the server as the administrator assigned to run the QVS service
                  2. Within an Internet Explorer window, click Tools>Internet Options
                  3. The Connections tab should be set to whatever is required to allow internet access.

                   

                  You should be able to browse the internet freely when logged in as this user. Additionally, you can directly test the map is being retrieved correctly by doing the following in QV desktop:

                   

                  1. Go into the map object properties and the 'Colors' tab.
                  2. Copy the expression from the 'Dynamic Image' box.
                  3. Paste this expression into a new text box object.
                  4. Copy the generated text directly into a web browser window. The map image you are hoping to retrieve should display.
                    • Re: Google Maps in Access Point
                      Tim Maher

                      HI.

                       

                      I did this  :

                      Mark Bowles <span class="icon-status-icon icon-partner" title="Partner"></span> wrote:

                       

                       

                       

                      You should be able to browse the internet freely when logged in as this user. Additionally, you can directly test the map is being retrieved correctly by doing the following in QV desktop:

                       

                      1. Go into the map object properties and the 'Colors' tab.
                      2. Copy the expression from the 'Dynamic Image' box.
                      3. Paste this expression into a new text box object.
                      4. Copy the generated text directly into a web browser window. The map image you are hoping to retrieve should display.

                       

                      and the map was displayed in the in the browser successfully.  However, the map is not being displayed when viewed through accesspoint within our Intranet.  Can anyone help on this?

                       

                      Many thanks,