8 Replies Latest reply: Jun 25, 2015 3:31 AM by Neil Deeley RSS

    Points not displaying on map

    Neil Deeley

      Hi there,

       

      I've created a measure which I can display in a text field. The measure just counts according to the following expression:

       

      Count({<EQUIP_GRP_ID={'MEAE'},

      EQUIP_CLASSIF_2={'ME'},

      WO_STATUS_M={'C'},

      STD_JOB_NO={'010552', '010553', '010554', '010555', '010556'},

      EQUIP_STATUS={'OU'}>}

      WORK_GROUP)

       

      The measure is linked via the data to a site name and geocodepoint from the site lat-long.

       

      The dimension shows on a map perfectly well:

       

      pic1.png

       

      But when I add the measure, the points disappear:

       

      pic2.png

       

      Any idea what I am doing wrong?

       

      Thanks

      Neil

        • Re: Points not displaying on map
          Estela Nunes

          Hello,

          Could you please show the expression result before and after you add the measure to the map?

           

          Thanks,

           

          Estela

            • Re: Points not displaying on map
              Neil Deeley

              Hi there,

               

              The points - which are site locations - are added to the map correctly:

               

              pic1.png

              The measure which creates a count:

               

              Count({<EQUIP_GRP_ID={'MEAE'},

              EQUIP_CLASSIF_2={'ME'},

              WO_STATUS_M={'C'},

              STD_JOB_NO={'010552', '010553', '010554', '010555', '010556'},

              EQUIP_STATUS={'OU'}>}

              WORK_GROUP)

               

               

              generates a numerical output which I have displayed in a chart and a text box:

               

              pic2.png

               

              But when this measure is dropped onto the map the points disappear. They are not just very small, they are just not there:

               

              pci3.png

               

              pic4.png

              This isn't the first issue I've had with the map not displaying the results of set analysis expression with more than an couple of metrics.

               

              Neil

                • Re: Points not displaying on map
                  Estela Nunes

                  Hello,

                   

                  I have made some tests and it seems like if you forget to link your tables at any point, mainly in a field that connects to your geolocation info, it may show the measure value in a chart or text field according to the expression, but it will not show on the map.

                   

                  Could you show your data model?

                   

                  Thanks,

                   

                  Estela

                    • Re: Points not displaying on map
                      Neil Deeley

                      Hi both,

                       

                      It must be to do with my data model. Everything is connected, tho there is a synthetic key as I need two columns from two tables to be joined to each other:

                       

                      pic1.png

                      When I add the co ordinates to a table (they are shown as x-y but the geocoord point is lat-long), they display without the count, (altho twice - which makes me think its the data model) but not with it:

                       

                      pic2.png

                       

                      Think its the fact the site is appearing twice that is causing the issue...

                       

                      I'm on Sense 1.1 by the way!

                       


                    • Re: Points not displaying on map
                      Phaneendra Kunche

                      Is that possible to share your QVF? and what version are you on 1.0,x? or 1.1?

                  • Re: Points not displaying on map
                    Phaneendra Kunche

                    Have you tried making the Bubble size bigger by sliding the slider?

                    I don't see an issue unless your metric has a Zero output.