6 Replies Latest reply: Sep 29, 2010 2:27 PM by Klaus Feldam RSS

    Severe client performance issues loading QlikView Access Point in QlikView 9 SR2

    Klaus Feldam

      Background:

      We have just installed QlikView 9 SR2 (9.0.7320.7 in 64-bit Windows environment). We are coming from a QlikView 8.20 Windows environment. We have 160+ QlikView files in approx. 50 different folders and have always been using NTFS to control access to individual users. Most users are local on the server and NOT domain users.

       

      Our new server runs the QlikView Web Server as opposed to IIS (per recommendation from QlikTech). The server has 64GB and 8 processors.

       

      ---

      Problem:

       

      All users have severe performance issues on the initial startup page, AccessPoint (***Link Removed***), which takes 2-3 minutes to load. This happens consistently for all users in both IE7 and IE8.

       

      Opening the same page in Mozilla Firefox or Google Chrome takes a couple of seconds.

       

      We have ruled out any internal proxy settings as this is the same problem on/off network, on/off proxy, with domain users as well as local users, with company machines as well as private machines accessing over the internet.

      The extreme load time of the QlikView Access Point also is an issue in IE on the server itself.

       

      The top of the page opens quickly (seconds) and then 'hangs' - until the reports finally populate after 2-3 minutes.

       

      error loading image

       

      We have worked with QlikTech support who has been unable to help so far.

       

      Below, are some of the test results:

       

      Test 1 - IE:
      > User: Internal domain user with access to 170 documents
      > Open IE -> 9:46:00am

      > Open Accesspoint (user credential typed in) -> 9:46:20am

      > Access Point populated (authenticated and logged in) -> 9:48:25am (2min 5sec!)

      > Open a QV document -> 9:49:00am

      > Close the IE browser -> 9:49:10am

      Test 2 - IE:
      > User name: External user with access to 8 documents)
      > Open IE -> 9:50:00am
      > Open Accesspoint (user credential typed in) -> 9:50:35am
      > Access Point populated (authenticated and logged in) -> 9:52:30am (1min 55sec!)
      > Open a document -> 9:53:00am
      > Close the IE browser -> 9:53:10am

       

      Test 3 - Mozilla Firefox:
      > User: Internal domain user with access to 170 documents
      > Open Firefox -> 9:54:00am
      > Open Accesspoint (user credential typed in) -> 9:54:05am
      > Access Point populated (authenticated and logged in) -> 9:54:15am (10sec!)
      > Open a QV document -> 9:54:25am
      > Close the Firefox browser -> 9:54:30am

       

       

       

      Test 4 - Mozilla Firefox:
      > User name: External user with access to 8 documents)
      > Open Firefox -> 9:56:00am
      > Open Accesspoint (user credential typed in) -> 9:56:10am
      > Access Point populated (authenticated and logged in) -> 9:56:15am (5sec!)
      > Open a document -> 9:56:20am
      > Close the fox browser -> 9:56:25am

      Many thanks for any suggestions as this issue is bringing our implementation of QlikView 9 at risk.