3 Replies Latest reply: Sep 16, 2016 7:31 AM by Mats Olin RSS

    SAP Connector: Error "User &1 does not exsist in appset &2"

    Andreas Noack

      Hi all.


      First time on here and I come on with a very special question.


      After resolving the known Registration Problem with the QVSAPEXTR Connector I get stuck with another error (data source anonymized):

       

      /CPMB/xxxxxxxx << EXTRACTOR /CPMB/xxxxxxxx

      TFRMETHOD T

      UPDMODE F

      EXTRLANGUAGE E

      LOGSYS QTQVCEXTR1

      QVX_UNEXPECTED_END_OF_DATA: FAILED /CPMB/xxxxxx Error: Error: WRONG DATA SELECTION reported from SAP , rqState5: User &1 does not exsist in appset &2

       

      Furthermore any future run of the same request stops with:

       

      /CPMB/xxxxxxxx << EXTRACTOR //CPMB/xxxxxxxx

      TFRMETHOD T

      UPDMODE F

      EXTRLANGUAGE E

      LOGSYS QTQVCEXTR1

      QVX_UNEXPECTED_END_OF_DATA: FAILED /CPMB//CPMB/xxxxxxxx Error: Job already running

       

      Still I cannot find any locks or jobs which would cause this on SAP system side.

       

      Any hints appreciated thank you very much.

       

      Br

      Andreas

        • Re: SAP Connector: Error "User &1 does not exsist in appset &2"
          Mats Olin

          Hi Andreas, have you changed the datasource after you have created the extractor in transaction /N/QTQVC/ACTIVATE?

          If possible, I suggest that you deactivate the extractor (/N/QTQVC/DEACTIVATE), regenerate the datasource in SAP, reactivate the extractor in /N/QTQVC/ACTIVATE.

           

          / Mats

          • Re: SAP Connector: Error "User &1 does not exsist in appset &2"
            Andreas Noack

            Hi Mats,

             

            I could resolve the problem(s) still found some strange occurrencies. The Datasource in question was generated twice, once by me and once by a colleague. This was possible due to our different language settings. Obviously the error with the missing User/Appset appears when I access his DS, if I deactivate that the and use „mine“ the error is gone.


            Still I am not successfull as now the msg „ WRONG DATA SELECTION reported from SAP“ is thrown. The log in SM37 still reads OK as follows and there are no errors in SM21 or the extractor log on my machine. Any idea how I could debug this? Thanks again.

             

            Job started

            Step 001 started (program SBIE0001, variant &0000000000007, user ID QLIKEXTR)

            Asynchronous transmission of info IDoc 2 in task 0001 (0 parallel tasks)

            DATASOURCE = /CPMB/xxxxxxxxxxx

            RLOGSYS = QTQVCEXTR1

            REQUNR = REQU_QTQVCEXTR1_20160914110419

            UPDMODE = F

            LANGUAGES = *

            *************************************************************************

            * Current Values for Selected Profile Parameters *

            *************************************************************************

            * abap/heap_area_nondia......... 2000000000 *

            * abap/heap_area_total.......... 4000000000 *

            * abap/heaplimit................ 40000000 *

            * zcsa/installed_languages...... DE *

            * zcsa/system_language.......... E *

            * ztta/max_memreq_MB............ 2047 *

            Synchronized transmission of info IDoc 3 (1 parallel tasks)

            IDOC: Info IDoc 3, IDoc No. 2037, Duration 00:00:00

            IDoc: Start = 14.09.2016 11:04:19, End = 14.09.2016 11:04:19

            Job finished