5 Replies Latest reply: Mar 14, 2018 1:13 PM by Chanty 4u RSS

    Field 'a' not found

    Sarah Ashe

      Hi,

       

      I'm getting the following error in my Qlik load

       

      Qlik error.PNG

       

      I've searched through the script and there's no 'a' leftover anywhere. Error appears to be happening in the Master Cal script. I've attached the script below.

       

      Anyone any ideas how to resolve it?

       

      Thanks,

       

      Sarah

        • Re: Field 'a' not found
          Chanty 4u

          Hi

           

          did you debug the script line by line?

           

          check where exactly it is stopping?

           

          even if you dont found.  

           

          each and every table put exit script and reload each table then you come to know where exactly you are wrong

          • Re: Field 'a' not found
            Jerry Jackson

            Follow Chanty's suggestion and verify the actual values stored in varMinDate and varMaxDate

            • Re: Field 'a' not found
              Peter Cammaert

              Before anyone can tell you how to resolve "it", we need to know what is causing this problem.

               

              Put an

               

              Exit Script;

               

              right after the let varMaxDate = Peek(...); statement. Reload your document and check the content of varMinDate and varMaxDate in the Settings->Variable Overview dialog. Do they contain numerical values?

              • Re: Field 'a' not found
                Sarah Ashe

                The error is occuring here:

                 

                TMP_Calendar:

                load

                $(varMinDate) + Iterno()-1 as Num, 

                Date($(varMinDate) + IterNo() - 1) as TempDate 

                AutoGenerate 1 While $(varMinDate) + IterNo() -1 <= $(varMaxDate); 


                Set vFM = 4 ;                                                          // First month of fiscal year


                I'm using Microsoft Visual Studio so myself and a colleague can co-develop. When he reloads he doesn't get any errors and has the exact same script that I have!

                • Re: Field 'a' not found
                  Chanty 4u

                  Basically this error will occur with the resident table  not referring the exact table

                   

                  kindly check the  all resident table used in your script.