1 Reply Latest reply: Jul 13, 2011 8:41 AM by adritownsend RSS

    Custom Users + IIS6 Login Problem

      Qlikview Version: 10.0.8935.7

      OS: Windows Server 2003, IIS 6

       

      Problem:

      I’ve installed QlikView this morning, and started off usingNtlm Authentication, and it worked fine. But we need to use a Custom Directoryas all our users will not be in the same domain (or even on the same network).

       

      What I have done is the following:

       

      I created the custom directory:

       

      1.JPG

      Then I added a user:

       

      2.JPG

       

      On the server the setup is as follows:

      3.JPG

       

      I changed IIS so that the QvAJAXYfc folder has got anonymous access ENABLED and Windows Authentication DISABLED anndAccessPointSettings.aspx has got Anononymous Access DISABLED and Windows Authentication ENABLED as per the QV support document attached to another thread on this topic.

       

      But I still can’t log in (tried a fewalternatives):

       

      4.JPG

       

      Whatelse do I need to do to be able to log on?

       

      My Qlikview Server Authentication looks like this:

       

      5.JPG

        • Custom Users + IIS6 Login Problem

          I found something interesting, when I restart the Qlikview services the DirectoryServiceConnector log reads:

           

           

          3/07/2011 14:20:33.9062500    Information    Initializing

          13/07/2011 14:20:33.9218750    Information    Starting web service at port 4735

          13/07/2011 14:20:33.9375000    Information    Starting webservice at port 4730

          13/07/2011 14:20:33.9375000    Information    Initializing done

          13/07/2011 14:20:33.9531250    Information    Initializing system webserver

          13/07/2011 14:20:33.9531250    Information    Initializing system webserver

          13/07/2011 14:20:33.9531250    Information    Webserver security set to: Ntlm

          13/07/2011 14:20:33.9531250    Information    Authorization groupname: QlikView Administrators

          13/07/2011 14:20:33.9531250    Information    Webserver security set to: Ntlm

          13/07/2011 14:20:33.9531250    Information    Authorization groupname: QlikView Administrators

           

          Why would it says webserver security is set to Ntlm when I have set it through the QEMC to Custom user?