5 Replies Latest reply: Apr 2, 2012 12:11 PM by Bill Britt RSS

    V10 SR4 Designer Client Refuses to Run

    Andrew Whitfield

      Hi there,

       

      We have Customer who has just ugraded to V10 SR4 from V9. No problems with the server components. However the Designer / Client on the Server refuses to run, the process qv.exe can be seen in task manager, the the application refuses to appear.

       

      Anyone any ideas

       

      (PS) they are running 32 bit versions, and we have another customer with a similar issue under 64bit.

        • V10 SR4 Designer Client Refuses to Run
          Bill Britt

          This is a know bug. You will need to contact support.

            • V10 SR4 Designer Client Refuses to Run
              m w

              I just had this problem and resolved it by uninstalling and reinstalling.

              • V10 SR4 Designer Client Refuses to Run
                Andrew Whitfield

                Hi Bill,

                 

                have raised with support and they have suggested:

                 

                The first two things to do is ti take away the settings.ini file that you can find in a folder like 'C:\Users\YourUserName\AppData\Roaming\QlikTech\QlikView' and start the dekstop client again (in all the tree possible ways: openning the application, clicking on a document and from the cmd prompt). If it doesn't work try reinstalling.

                Please let me know if any of these two things have worked before we move forward

                Is this what was suggested to you (presume that you had the issue too)

                • Re: V10 SR4 Designer Client Refuses to Run
                  Andrew Whitfield

                  Hi Bill,

                   

                  have raised with support and they have suggested:

                   

                  The first two things to do is ti take away the settings.ini file that you can find in a folder like 'C:\Users\YourUserName\AppData\Roaming\QlikTech\QlikView' and start the dekstop client again (in all the tree possible ways: openning the application, clicking on a document and from the cmd prompt). If it doesn't work try reinstalling.

                  Please let me know if any of these two things have worked before we move forward

                  Is this what was suggested to you (presume that you had the issue too)

                    • V10 SR4 Designer Client Refuses to Run
                      Bill Britt

                      This will help for a temp solution because it is clearing a couple of setting that is in the file that will cause the issue. However, it will come back under the condition where you open a file from a location and then save to a location   from the file menu. If you want to you can also clear these two lines and it will help till you do a

                       

                      Utf8FileDlgPathSaveDoc=C:\
                      Utf8FileDlgPathOpenDoc=c:\

                       


                      BudID is 44555