10 Replies Latest reply: May 24, 2012 9:02 AM by Mike Rewnick RSS

    Help with connector testing.

    Mike Rewnick

      Just wandering if someone can help us testing our ETL-Tools QlikView Connector

       

      http://www.etl-tools.com/etl-tools/qlikview-connector/overview.html

       

      Configuration win7 64

      QlikView V10 SR3 and SR4 64

       

      Fo some reason QlikView is not able to run Connector, EG it does not start at all

      We are able to see it in the connectors list but when we click connect we get an error.

       

      As usually it works fine on the devepers mashine but it does not on the customer's

       

      I bet it has something to do with windows security settings, but which ones?

       

      We tried disabling antivirus but it did not help.

       

      Mike

        • Help with connector testing.
          Nate Hallquist

          I have tested this out using QV11, on a server with similar specs and had some issues getting it going.  Just a few background questions.  What licensing do you have, trial or purchased?  Also, The customer that you reference, how are they trying to use it?  My understanding is that you install it on a server and let QVS use it to refresh apps.  Once the code bit is in the app, it should be good to go.  I remember it being some code, and not something that you actually choose in a dropdown.

           

          Nate

            • Help with connector testing.
              Mike Rewnick

              Nate

               

              I have tested this out using QV11, on a server with similar specs and had some issues getting it going. 

               

              >>Which kind of issues did you get?

               

              Just a few background questions.  What licensing do you have, trial or purchased? 

               

              >>Trial should work for 30 days

               

              The customer that you reference, how are they trying to use it?

               

              >>>They are trying to load >1mil records from the MySQL database

               

              My understanding is that you install it on a server and let QVS use it to refresh apps.  Once the code bit is in the app, it should be good to go.  I remember it being some code, and not something that you actually choose in a dropdown.

               

              >>>Yes you are correct

               

              http://www.etl-tools.com/etl-tools/qlikview-connector/overview.html

              Mike

                • Help with connector testing.
                  Nate Hallquist

                  The issues in getting it going were just user error things, nothing to report home about.  Other than that, I think it works great.  I also tested out the other parts of the tool, like the QVX connector, and the ETL Ent, and Pro versions.  I love it.  It is nice to know of a product that delivers what it sells.  If we run accross a customer that could use a tool like this, my first recommendation is Advanced ETL. 

                   

                  The only realy enhancement that I would like to see is something that would allow me to connect Crystal Reports to QVX files.  IF I had that, I would have the bull by the horns. 

                   

                  As for the Firewall issue, is there anything in the logs?  Maybe the user account running the process is not on the ACL to go back through the firewall, though not likely.  Also, is the user account used have Permissions to get into the SQL database?  Is this a domain account and is the is the Account given proper domain permissions?  It sounds to me that maybe the Account needs to be added to some of the SQL Admin groups in AD on the domain of the local server that has the target database.  I would start there.  You might see some Audit failures to the Database in the log files on the target server.

                   

                  Nate